Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - SC aicina valsts svētkus nepārvērst par mononacionālām svinībām

Politisko partiju apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcija, tuvojoties Lāčplēša dienai un Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai 18.novembrī, aicina visus Latvijas ļaudis «pēc labākās sirdsapziņas un ar maksimālu atbildības sajūtu izdarīt visu, lai šie svētki kārtējo reizi nepārvērstos par atsevišķas sabiedrības daļas mononacionālām svinībām, bet beidzot kļūtu par patiesiem visas valsts un visas tautas svētkiem».

_Saskaņas centra_ Saeimas frakcija uzskata, ka «mūsu spēkos ir pacelties pāri pagātnes aizvainojumiem un rēgiem, savtīgām mirkļa interesēm, savstarpējiem ķīviņiem un politiskām nesaskaņām».

Visu Saskaņas centra Saeimas frakcijas aicinājumu lasiet šeit.

J.Urbanovičs atzina, ka šis aicinājums savā ziņā ir reakcija pēc 13.oktobra, kad ziedus pie Uzvaras pieminekļa nolika Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Viņa izteikumam, ka “Rīga nebūtu atbrīvota no nacistiem, tad šodien nebūtu neatkarīgas Latvijas valsts” atbildēja vēsturnieks Egils Šnore, izklāstot, kādas sekas radīja padomju karaspēka ienākšana Latvijā. Portālā Diena.lv tas izraisīja plašu viedokļu apmaiņu. “Tā ir gan reakcija, gan prevencija. Politiķi ir vienmēr kļūdījušies, politiķi sarunās jokus, ko citi uztvers kā zaimus, tāpēc arī ir šis aicinājums, kas ir vērsts uz priekšu,” komentēja J.Urbanovičs.

“Jo ilgāk mēs akcentēsim šo savu unikalitāti un atšķirīga viedokļa nepieņemšanu, uzskatot to par ačgārnu un aplamu un pat uzklausīt nevērtu, jo mēs būsim tādi idioti kā pašlaik. Nu aizgāja pie pieminekļa. Nu un tad? Ko viņš nodemonstrēja sliktu? Kritušajiem nolika ziedus. Mūsu latviskā tīrasinība ir vienkārši nožēlojama, mēs kaitējam tikai sev, nevienam citam. Mums vajag beidzot būvēt savu valsti. Pirmā Latvija beidzās karā, otro esam ļāvuši izniekot. Mums ir kolosāla iespēja veidot savu valsti par kuru nav kauns un kopā visiem dzīvot.”

Viņš uzskata, ka Saskaņas centrs ir kā sabiedrība, jo apvieno vairākus politiskus spēkus.

"Mēs apvienībā esam ļoti dažādi cilvēki, bet mēs esam atšķirīgi no citiem, kur ir disciplīna un noteikta hierarhija. Faktiski mēs esam tādi, kāda ir sabiedrība, tāpēc piedāvājam dialoga metodi pārnest arī uz grūtiem un viegliem jautājumiem. Sabiedrības zemāko slāņu konsolidāciju var panākt viens otram uzsmaidot un nevis nīstot. Svinot kopā svētkus, var pēc tam arī kopā sērot par deportācijām, okupācijām un visu ko citu."

Kā J.Urbanovičš norādīja portālam, vispirms, aicinājums svinēt svētkus viseim kopā ir aicinājums pašiem sev, jo “mūsu atbalstītāju tagad ir ļoti daudz”.

“Nav vajadzīgi nekādi salūti ir vajadzīga kopā iešana. Kaut vai pagalmā, kur dzīvo dažādu tautību cilvēki. Kaut vai uzsmaidīt viens otram. To es gribētu.”

(papildināta ar J.Urbanoviča teikto, turpinājums seko)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas