Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - SC maina domas un tomēr aicina piedalīties 13.janvāra akcijā

Politisko partiju apvienība Saskaņas centrs (SC) mainījusi domas un tagad aicina savus vēlētājus piedalīties protesta akcijā, kas 13.janvārī noritēs Doma laukumā, _Dienai _apliecināja SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Akcijā paredzēts aicināt Valsts prezidentu Valdi Zatleru atlaist Saeimu.

Vēl šīs nedēļas sākumā N.Ušakovs Dienai pauda pārliecību, ka Saeimas atlaišana šobrīd nebūtu efektīva, un aicināja opozīcijas partijas domāt par pašvaldību vēlēšanām, lai tajās gūtu uzvaru pār šībrīža varas partijām, tādējādi netieši ietekmējot arī norises Saeimā. "Šajā situācijā es neredzu tehniski iespēju atlaist Saeimu un ārkārtas vēlēšanas sarīkot vienlaicīgi ar pašvaldību vēlēšanām. Saeimas atlaišanas piedāvājums šajā kontekstā nebūs efektīvs," teica SC līderis.

Svētdien pēcpusdienā SC priekšsēdētājs skaidroja, ka, no vienas puses, SC attieksmē nekas nav mainījies - politiskais spēks joprojām uzskata, ka Saeimas atlaišana nav prioritāte un opozīcijai būtu jākoncentrējas uz gaidāmajām vēlēšanām, lai tajās pārspētu pašreiz pie varas esošās partijas.

Taču vienlaikus, pēc SC pārstāvju domām, nav pareizi katram opozīcijas spēkam rīkot savu piketu, savu akciju. Pēc N.Ušakova domām, nav pareizi šķelties opozīcijai, tādēļ SC aicina savus vēlētājus piedalīties pasākumā.

"Esam pārliecināti, ka šī Saeima strādā ļoti slikti," teica N.Ušakovs, piebilstot, ka SC vēlētāji ir izteikuši neapmierinātību ar valstī, ekonomikā, valsts pārvaldē notiekošo. Vienlaikus viņš atgādināja savu nostāju, ka konkrētajā brīdī, janvārī, parlamenta atlaišanai nav jābūt galvenajai prioritātei, un, pēc politiķa vārdiem, SC vēlētāji ar piedalīšanos pasākumā drīzāk varēs izteikt neapmierinātību ar notiekošo, ne izteikt atbalstu Saeimas atlaišanai.

N.Ušakovs pieļāva, ka akcijā piedalīsies daudz SC vēlētāju, tiesa, viņaprāt, daudzi nevarēs atbraukt no Latgales. "Gribam, lai tauta, kas grib parādīt, ka nav apmierināta ar to, kas notiek valstī, ir pārstāvēta no dažādu grupu puses," teica SC priekšsēdētājs.

Diena jau rakstīja, ka vieni no pasākuma organizētājiem ir Sabiedrības citai politikai Saeimas deputāti Artis Pabriks un Aigars Štokenbergs. Paredzams, ka protestētājiem pievienosies arī opozīcijā esošais Jaunais laiks un Pilsoniskā savienība.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas