Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - SC vēršas prokuratūrā pret TP

Saskaņas Centra (SC) deputāti Jānis Urbanovičs un Valērijs Agešins parakstījuši vēstuli Ģenerālprokuratūrai ar lūgumu izvērtēt Tautas partijas (TP) pārstāvju izteikumus. Kā _Dienai _pastāstīja V.Agešins, pēdējos mēnešos TP izplata runas, ka SC deputāti saņem finansējumu no atsevišķiem cilvēkiem un pat noziedzīgām struktūrām par konkrētiem balsojumiem Saeimā. TP par šīm apsūdzībām ir izbrīnīta.

Pēc V.Agešina vārdiem, Aigars Kalvītis (TP) esot norādījis uz SC saistību ar kādu “Zilupes grupējumu”, arī Jānis Lagdziņš (TP) izplatījis informāciju, ka SC deputāti saņem materiālu atbalstu, ja nobalso par konkrētiem priekšlikumiem. “Mēs vēlamies pievērst Ģenerālprokuratūras uzmanību un pielikt punktu šiem apmelojumiem,” teica SC deputāts. Viņš uzskata, ka TP deputātu izteikumiem nav pamata un tie grauj ne tikai SC prestižu, bet arī Latvijas iedzīvotāju uzticību valsts varai.

V.Agešins pauda cerību, ka prokuratūra veiks pārbaudi un izsauks TP deputātus paskaidrojumu sniegšanai. “Mēs paļaujamies uz Ģenerālprokuratūras profesionalitāti,” viņš piebilda. V.Agešins teic, ka SC deputāti arī paši ir gatavi sniegt paskaidrojumus prokuratūrā. “Ja atklāsies nelikumības un vainīgais tiks saukts pie atbildības, uzskatīsim, ka mūsu mērķis ir sasniegts,” tā V.Agešins.

Ģenerālprokuratūrā Dienai apstiprināja, ka Saskaņas Centra iesniegums ir saņemts.

Savukārt TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis Dienai sacīja, ka tuvākas informācijas par SC apsūdzībām TP nav. Attiecībā uz A.Kalvīša un J.Lagzdiņa saistību ar šo lietu, M.Kučinskis norādīja: “Pagaidām abi divi ir diezgan izbrīnīti”.

TP līderis A.Kalvītis Dienai apgalvoja, ka “neko tādu nav teicis nedz publiski, nedz kuluāros”. “Lai viņi norāda vietu un cilvēku, kam es esmu to teicis,” sacīja deputāts, piebilstot, ka par Agafonova lietu nav dzirdējis kādus astoņus mēnešus.

Diena jau rakstīja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopā ar Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi (ONAP) pērn oktobrī aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļošanu personu grupā un kontrabandu aizturēja 13 personas. Viņu vidū ir arī Zilupes mērs Oļegs Agafonovs, kuram tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Februārī tiesa Agafonovu atbrīvoja pret drošības naudu, kas esot "vairāki desmiti tūkstošu latu", ko kopīgi sarūpējuši Agafonova radi un draugi, ziņo LETA. Precīzu drošības naudas summu aizstāve aģentūrai nevēlējās atklāt.

O.Agafonovs ir Tautas saskaņas partijas (TSP) biedrs, kas ir viena no apvienības Saskaņas Centrs dibinātājpartijām. TSP priekšsēdētājs ir J. Urbanovičs.


(papildināta priekšpēdējo rindkopu par drošības līdzekli O. Agafonovam)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas