Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Segliņš atceļ ministrijas sporta svētkus

Iekšlietu ministrs (IeM)Mareks Segliņš (TP) nolēmis atcelt ikgadējos ministrijas sporta svētkus, ņemot vērā Valsts kontroles (VK) vadītājas Ingūnas Sudrabas izteikumus.

I.Sudraba pirmdien Latvijas Televīzijā 100.pantā sacīja, ka ministrija viņu uzaicinājusi uz savām sporta spēlēm, ko viņa uzskata par “milzīgu cinismu”. “Varētu painteresēties, kurā sporta veidā viņi vēlējās mani redzēt, “ piebilda I.Sudraba.

Iekšlietu ministrija informē, ka tā katru gadu sūta ielūgumu uz sporta spēlēm dažādām amatpersonām. Ielūgumu Sudrabai parakstījis IeM valsts sekretāra vietnieks Viktors Elksnis. Valsts kontroliere Dienai izteicās, ka ielūgumu uz sporta svētkiem Kandavā saņem pirmo reizi.

Tādi pasākumi noteikti ir vajadzīgi un tā ir normāla personālvadīšanas prakse, bet ir jādomā par pasākuma mērogiem – popgrupas, uguņošana un citas atraktīvas lietas, es to nekad neatbalstīšu, sacīja valsts kontroliere.

IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte BNS informēja, ka šā gada sporta svētku izmaksas bijušas aptuveni 16 tūkstoši latu. Trīs tūkstošus latu apmaksājusi Latvijas Policijas sporta asociācija, 10 tūkstošus - IeM Sporta klubs un vēl trīs tūkstošus - Iekšlietu ministrija. Sporta spēlēs ministrijas struktūru darbinieki paraksti spēlē futbolu, strītbolu, velk virvi. Sporta svētki notiek kopš 1998.gada.

“Droši vien jādomā, cik pamatoti tika pieņemts lēmums par šo sporta spēļu organizēšanu, ja vienā mirklī to visu var atcelt,” M.Segliņa rīcības motīvus otrdien Dienai norādīja I. Sudraba.

Viņai šobrīd nav informācijas, cik daudz līdzekļu bija plānots ieguldīt un cik varbūt līdz šim jau ir ieguldīts svētku sagatavošanā, bet “pēc atsūtītā ielūguma redzu to saturu un programmu,” tā I.Sudraba. Viņa minēja, ka, iespējams, bija lietas, ko ministrija varēja pārskatīt - cik lietderīgi bija plānota nodokļu maksātāju naudas izlietošana, cik daudz pasākumam vajadzēja tērēt.

(pievienota 3. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas