Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Segliņš: TP nebalsos pret Godmani; ZZS vēl lēmumu nepieņem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde otrdien pēc valdības sēdes pieņems lēmumu par savu turpmāko rīcību, kad būs skaidrs, vai valdība pieņems zemnieku atbalsta pasākumus, par to informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS ir uzdevusi savam zemkopības ministram Mārtiņam Rozem atrast vēl papildus piecus miljonus, ņemot tos no “Latvijas Valsts mežu” peļņas, samazinot dividenžu apjomu 2010. un 2011.gadā.

A.Brigmanis neatbildēja uz jautājumu, kādi varētu būt ZZS rīcības varianti, sakot, ka to visu "rādīs rītdiena".

Vērtējot koalīcijas partneru kritiku, viņš vaicāja: "Mūsu atbildībā ir visas sociālās sfēras, un kā lai citādi mēs šīs nozares aizstāvam, ja mums nav finanšu ministra."

Savukārt Tautas partijas līderis Mareks Segliņš pirms partijas valdes sēdes Dienai norādīja, ka tā negatavojas balsot par opozīcijas ierosināto lēmumprojektu par neuzticību premjeram, jo I. Godmanis "ir Latvijas patriots" un TP neplāno vienoties ar opozīciju pret viņu. M. Segliņš cer, ka izdosies pārliecināt koalīcijas partnerus, ka ir nepieciešams veidot plašāku koalīciju un ir pārliecināts, ka "agri vai vēlu mēs pie tās nonāksim".

Iepriekš A.Brigmanis LNT 900 sekundēm izteica cerību par ministru "veselo saprātu", ka atbalsta pasākumi zemniekiem būs.

“Katrā tādā brīdī vadzis var lūzt. No 2003.gada ZZS bija zemkopības ministra postenis, bet nekad nav bijis finanšu ministra posteņa. Tā nav vienkārša cīņa, jo visiem naudu vajag, bet šajā brīdī ir kritiskais punkts, kad mums zemniekiem jāiet palīgā," teica A.Brigmanis.

Jau vēstījām, ka pagājušajā nedēļā A.Brigmanis, paužot savu personīgo viedokli, paziņoja, ka ZZS atsauks savus ministrus, ja valdība atteiks finansiāli palīdzēt zemniekiem, kuru saimniecības var masveidā nonākt uz bankrota sliekšņa. Pēc tam ar paziņojumu klajā nāca Tautas partija, paziņojot, ka valdība nav rīcībspējīga, taču neviena no koalīcijas partijām līdz šim nav oficiāli paziņojusi, ka no valdības izstājas.

Svētdienas vakarā ar paziņojumu klajā nāca premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), kurš paziņoja, ka valdība turpina strādāt un, pēc viņa uzsvērtā, viņš jaunu valdību neveido.

(papildināta ar 5. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Valdība skatīs zemnieku glābšanas plānu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas