Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Segliņš "tuvu lēmumam" par kandidēšanu TP līdera amatam

Tautas partijas (TP) valde neformāli ir paudusi atbalstu iekšlietu ministra Mareka Segliņa kandidatūrai uz partijas līdera amatu, Dienai apstiprināja partijas valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle, gan uzsverot, ka bez M. Segliņa partijas kongresā varētu būt arī citas kandidatūras.

Diena jau rakstīja, ka līdzšinējais TP līderis Aigars Kalvītis paziņojis, ka atkārtoti nekandidēs uz partijas līdera krēslu.

"Segliņam piemīt daudz labu īpašību, kas ievēlēšanas gadījumā ļautu kļūt par sekmīgu vadītāju," M.Segliņa kandidatūru ar TP preses sekretāra Arno Pjatkina starpniecību vērtēja A.Kalvītis, norādot, ka diskusija partijā ir tikai sākusies un svarīgs būšot gan Saeimas frakcijas, gan partijas nodaļu viedoklis. 

"Vairums Tautas partijas valdes locekļu neformāli ir pauduši atbalstu M.Segliņam, kas gan nenozīmē, ka partijas kongresā oktobra vidū nevarētu izvirzīt vēl kādu kandidātu partijas priekšsēdētāja amatam," Dienai iepriekš norādīja K.Lībane-Šķēle, sakot, ka tagad M.Segliņa kandidatūra tiks apspriesta ar Saeimas frakcijas deputātiem un partijas nodaļās.

Savukārt Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis Dienai norādīja, ka valdei par M.Segliņa kandidatūras virzīšanu lēmuma nav – nedz oficiālā, nedz neoficiālā. Viņš tomēr atzina, ka, “ja M.Segliņš būtu jāatbalsta, TP valde viņu atbalstītu”. Arī viņš pats atbalsta M.Segliņa kandidatūru.

K. Lībane-Šķēle norādīja, ka oficiāli M. Segliņš varētu tikt nominēts septembra sākumā, kad Latvijā būs gan pašreizējais partijas vadītājs A. Kalvītis, gan arī M. Segliņš.

Vaicāts par M.Segliņa kandidēšanu TP vadītāja amatam, viņa padomnieks Normunds Beļskis Dienai apliecināja, ka ministrs ir “tuvu šim lēmumam”. M.Segliņš patlaban atrodas atvaļinājumā ārpus valsts, taču pēc atgriešanās vēlas šo jautājumu izdiskutēt gan TP valdē, gan ar frakcijas biedriem, M.Segliņa viedokli darīja zināmu N.Beļskis. Pēc viņa teiktā, ministrs vēlas dzirdēt partijas biedru viedokli par viņa kandidatūru un izteikt arī savu redzējumu par partijas līdzšinējo darbu un nākotnes plāniem.

Jau vēstīts, ka A. Kalvītis intervijā Dienai norādīja, ka pats nekandidēs uz priekšsēdētāja amatu, nosaucot trīs, viņaprāt, labākos kandidātus - M. Segliņu, kultūras ministri Helēnu Demakovu un ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Dienai stāstīja, ka “apvienot abus amatus ir fiziski neiespējami” un viņš vēloties turpināt daudzus iesāktos darbus ārlietu ministra amatā. Viņš norādīja, ka, pildot ārlietu ministra pienākumus, viņam daudz jāceļo, savukārt partijas vadītāja amats tieši pretēji “prasa būt valstī, sadarboties un tikties ar nodaļu pārstāvjiem, domāt par partijas attīstību un jaunu biedru piesaisti”.

M.Riekstiņš nevēlējās nosaukt, kuru viņš pats vēlētos redzēt TP vadītāja amatā, bet A.Kalvīša minētos M.Segliņu un H.Demakovu raksturoja kā “ļoti enerģiskus kolēģus, kas dara savu darbu un noteiktos apstākļos varētu pildīt arī partijas vadītāja pienākumus”. Ministrs tomēr atkārtoti pauda pārliecību, ka partijas vadītāja un ministra pienākumu apvienošana neesot vēlama kombinācija.

Kultūras ministre Helēna Demakova (TP) nav plānojusi kandidēt uz partijas priekšsēdētāja amtu un arī nav gatava šādu piedāvājumu apsvērt, ministres viedokli Dienai pauda viņas preses sekretāre Kristīne Zvirbule. Lielāko daļu Helēnas Demakovas laika aizņem pienākumi Kultūras ministrijā un atlikušo sava laika daļu ministre vēlas veltīt darbam pie doktora disertācijas, norādīja Zvirbule.

H.Demakova uzskata, ka “abi pārējie cilvēki, kuri minēti kā iespējamie kandidāti, ir piemēroti TP vadīšanai. Par M.Segliņa priekšrocību uzskatāma jauneklīga degsme un latvisko vērtību aizstāvēšana, bet kā M.Riekstiņa pluss jāuzsver nopietnā starptautiskā pieredze un laba orientēšanās politiskās ideoloģijas jautājumos”.

(Papildināta ar A.Kalvīša viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas