Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Sindikāts prasa Parex atdot lielāku summu

Valdība apstiprinājusi sindikāta priekšlikumu Parex bankai uzreiz atmaksāt lielāku daļu parāda, tas ir 30% jeb 232,5 miljonus eiro. Starpība starp iepriekš panākto vienošanos ar banku ir 77 miljoni. Parex bankai būs jāveic vēl divi maksājumi: 2010.gada februārī – 310 miljoni eiro, bet 2011.gada maijā – 232,5 miljoni.

Summu, kas jāatdod uzreiz Valsts kase Parex izsniegs kredītu vai noguldīs papildus depozītu, sacīja bankas prezidents Nils Melngailis. Savukārt par atlikto summu tiks izsniegts valsts galvojums.

N.Melngailis apstiprināja, ka šis ir bijis sindikāta iesniegts priekšlikums un pauda cerību, ka tuvākajās nedēļās līdz 18.martam izdosies panākt galīgo vienošanos ar sindikātu un pielikt punktu lielā parāda atdošanai – kopumā 775 miljonu eiro apmērā. Viņš pauda gandarījumu par valdības lēmumu, jo banka ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk atrisināt jautājumu par parāda atdošanu, lai “varētu sākt normālu darbību”.

Pēc N.Melgaiļa teiktā līdz marta beigām varētu kļūt skaidrs, vai Parex kapitālā iesaistīsies Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kā arī tas, cik daudz naudas valstij vēl vajadzēs ieguldīt bankas kapitāla palielināšanā.

Valdība sindikāta priekšlikumu lēma slēgtajā daļā. Ja valdība nepiekristu, būtu jāsāk jaunas sarunas ar naudas aizdevējiem, kas palielinātu risku, ka Parex var tikt sadalīta “labajā" un "sliktajā" bankā.  Iepriekš bija panākta vienošanās, ka uzreiz maksājamā summa sindikātam jāieskaita 18.martā. Apstiprinot Parex sākotnējo priekšlikumu februāra vidū, valdība atbalstīja, ka 20% parāda atdošanai.

Valdība otrdien lems arī par japānu investīciju kompānijas Nomura apstiprināšanu par Parex pārdošanas konsultantu un, visticamāk, to atbalstīs.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas