Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Slakteris: Griesti jābalsina arī taupības laikos

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) uzskata, ka “šādi gadījumi [jaunu mēbeļu pirkšana Finanšu ministrijā] liecina par to, ka iestāžu vadītāji vēl līdz galam nav apzinājušies reālo situāciju valstī”, viņa viedokli Dienai darīja zināmu preses sekretārs Edgars Vaikulis. I.Godmanis uzsvēra, ka nelietderīgo tēriņu ierobežojumi attiecas uz visām institūcijām, tāpēc ministriem, valsts sekretāriem un citiem valsts iestāžu vadītājiem rūpīgi jāseko, lai nepieļautu šādus gadījumus.

Uz jautājumu, vai premjers reaģēs uz jaunu mēbeļu pirkšanu FM taupības apstākļos, E.Vaikulis to nevarēja apliecināt un skaidri uz jautājumu neatbildēja.

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) neuzskata, ka rīkojies izšķērdīgi. Intervijā Latvijas radio viņš paskaidroja, ka neatkarības laikā tiek remontēti visi ministrijas "stāvi" un viņa stāvs esot pēdējais. 

“Es negribētu teikt, ka izšķērdīgi, drīzāk pieticīgi un tā nu bija ieplānots, ka stāvs, kur atrodas mans ministra kabinets, tiek remontēts pēdējais. Un es atklāti  sakot, domāju, ka laikos, kad ir jātaupa, griesti tomēr ir jānobalsina. Ieejot telpā [Slaktera kabinetā] un koridorā, tur joprojām tāda sociālisma aura un smaka ir. Tā ka nobalsināt griestus, domāju, var arī taupības laikos un pareizi dara. Tas, ka koridoros, kur jānāk apmeklētājiem nobalsina griestus un ieliek krēslu kur apsēsties, tā principā ir pareiza lieta, kas ir plānota un tas nav no jauna radies," teica A.Slakteris.

Mēbeļu iegāde finanšu ministra kabineta un uzgaidāmās telpas labiekārtošanai tika ieplānota jau 2007.gada beigās, tā Dienai  stāstīja arī FM Komunikācijas departamenta direktore Diāna Bērziņa, pamatojot vairāk nekā 11 tūkstošu latu tērēšanu laikā, kad pats A.Slakteris valstī izsludinājis taupības režīmu.

Ekonomikai grūtajos laikos valsts budžeta veidotājs finanšu ministrs A.Slakteris savā kabinetā un uzgaidāmajā telpā ticis pie jauniem ādas dīvāniem, noskaidrojis TV3 raidījums Nekā personīga. 11 200 latu izdoti par mēbelēm un vēl nezināma summa - par telpu remontu.

Uz Dienas jautājumu, vai taupības nolūkos iepriekš ieplānoto remontu nav vajadzējis atlikt, D.Bērziņa norāda, ka darbi pie telpu pārplānošanas tika uzsākti jau šī gada sākumā, tādēļ apstādināt jau uzsāktu projektu nebūtu bijis lietderīgi.

FM pārstāve arī stāstīja, ka ministrijas 2.stāvs netika remontēts jau 15 gadu. Turklāt uzgaidāmās telpas iekārtošana vienlaicīgi bija arī iespēja lietderīgi izmantot “gaiteņa galu”. Pēc D.Bērziņas vārdiem, iepriekš ministra kabinetam uzgaidāmās telpas nebija un apmeklētāji, kuri vēlējušies satikt ministru, stāvējuši vai nu turpat biroja telpās vai nu viņiem vajadzēja piedāvāt krēslu. Tas savukārt “traucēja biroja darbinieku darbu”, sacīja D.Bērziņa.

(papildināta ar 2. un 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas