Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Slakteris: Jārēķinās, ka nākamgad ekonomikas izaugsme var būt 2%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TP "kompetence" kops 2004...
T
Spurdzins: 2004: gada solija ka inflacija no 3.6% 2004: nokrities uz vismaz 3% jau 2006/2007 ! Finanšu ministrijā bažas rosina sliktais valsts tranzīta sistēmas stāvoklis, kā arī straujā inflācija, kas šogad varētu pieaugt pat straujāk nekā pērn, kad šis rādītājs bija 3,6%. 2006. un 2007. gadā, pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, inflācija atgriezīsies iepriekšējā līmenī, sacīja Spurdziņš." Spurdzins: 2006: gada sola ka inflacija no 6% nokrities 2007 uz vismaz 5%! :-) "2006. gada oktobris: Latvijas bankas rīkotajā konferencē «Latvija ceļā uz labklājību: izaugsmes potenciāls un vīzijas»." "Arī pats ministrs gatavs atrotīt piedurknes un iesaistīties – konkrēti, viņa plāns esot ik gadu inflācijas līmeni samazināt par vienu procentu (patlaban tas ir tuvu septiņiem procentiem gadā). Ministra apņemšanās gan izraisīja bijušā Eiropas Centrālās bankas padomes un valdes locekļa Otmara Isinga maskētu ironiju. Viņš pieminēja, ka citās jaunajās ES valstīs augsta inflācija, tas ir – vidēji 4% – bija tikai 2004. gadā, kad valstis iestājās ES. Jau pērn tās inflācijas līmeni samazināja vidēji līdz 1,5 – 2%. «Ministra plāns samazināt inflāciju par vienu procentu gadā nav nemaz tik ambiciozs,» ironizēja Isings, pirms tam pieminot, ka ar šo problēmu Latvijā esot «ļoti slikti». 2007.g septembris: Inflacija 10,1%. -------- Krastins (TP) Diena / 2007-09-03: liek prieksa iesaldet algas publiskaja sektora, lai cinitos ar inflaciju: "Diemžēl, arī valdības lēmums par trešdaļu paaugstināt minimālo algu nepalīdz mazināt inflācijas spiedienu. Un ne jau tāpēc, ka nosaka minimālās algas nesamērīgā lielumā (tāpat vairums strādājošo saņem lielākas). Bet gan tāpēc, ka izraisa domino efektu visā algu skalā, spiežot uz augšu arī lielākās algas. Manuprāt, nav citas izejas cīņā pret inflāciju, kā uz laiku apturēt algu pieaugumu publiskajā sektorā." 2008. gadu mes jau zinam ... cik ilgi vel lausiem siem idiotiem plosities?!
ekonomists
e
Kā viņi paši nesaprot, ka ir diletanti!? Kukuļņēmējs Krastiņš ar Slakteri taisīšot ekonomiskās attīstības piedāvājumu! Visi līdzšinējie prāta vētras murgi no tautiniekiem gan ir veicinājuši tikai savu kabatu piebāšanu un pašu šausmīgu uzbarošanos.
Lelle
L
Piegriezušies šitie oranžie pļurkstētāji. A kāds man labums 2%, 10% vai 50%...visus ta norij oranzie kretīni... Slakter, a kā būs ar tās tumsas pils štutēšanu? Vai tad oranžā doma uzvarīties vēl nav atmesta? Skat 'Alūksnes ziņas" raksta, ka Alūksnē, sakarā ar krīzi ,aizsardzības ministris pieņēmis lēmumu pārprojektēt sporta kompleksu uz mazāku apjomu!!! A mož ka to monstru var ari samazināt un Trīs bračkas likvidēt, būs baigs ietaupījums valstij, bet caurums gan jūsu kabatām?!
Atels
A
Ta Atis izskatijas vakar kad mes kartis spelejam!!
veiklais cirvitis
v
Laikam privatizeja Latvijas mezus un bus bagatiga cirsana so ziemu. Sai valsti citas izaugsmes spejas trucigas
Jaukas zinas
J
/ Musu valdibas gaisas spuldzes tacu nevienam neskaidro ka 2% no viena loti maza numura ir viens loti, loti mazins numurs
lielā pensija
l
Tagad vēl vajadzētu ieblsot lielās pensijas, tad gan visi dabūs trūkties!
Kabula
K
teica finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).. un arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) piekritis.. == == == == == == == == Bankas, biržas, fondi! Te ir divi domas giganti / analītikas ģēniji. Nevajag nevienam? Ja kas, ir vēl trešais, ar garantijām..
Oskars
O
Čalis ŠTĪMĪ,laikam skalojis SILI.
Sestdienis
S
Paskatoties uz to Slaktera bildi, man tomēr drīzāk liekas, ka nebūs.
Reinis
R
Varbūt kāds man var paskaidrot, kāpēc ir vēl vairāk jāsavelk jostas, ja ir plānota izaugsme, tātad arī LIELĀKI budžeta ieņēmumi? Protams, protams - valsts pārvaldes izdevumi ir jāpārskata un jānoņem nost tur, kur ir iedots par daudz. Bet ir arī jādomā par izaugsmi, tātad ir jāiegulda tur, kur tas nesīs atdevi nākotnē. Lūk, par šo punktu Slakteris varētu runāt vairāk.
Winterzauber
W
Turpat vai tādi paši prognozējumi kā sastādot laika ziņas: "........varbūt līs lietus ........, bet - varbūt arī nelīs ...... . " :)
ABC
A
Aizriebušies šie speciālisti, kas no specialitātes sajēdz tik, cik cūka no svētdienas un pieiet ekonomikas jautājumiem kā cūka ēdiena spainim - ka tik vairāk norīt.
lno
l
nākamgad ekonomikas izaugsme var būt 2% ____________________________ var arī nebūt:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas