Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Šlesers: ja būšu premjers, ar tautu runāšu arī krieviski

Ja Aināram Šleseram izdosies kļūt par premjeru, viņš sola ar tautu runāt ne tikai latviski, bet arī krieviski, ja tas būs nepieciešams. Pie tam politiķis uzskata, ka krievu valoda būtu jāapgūst katram latviešu skolniekam, A.Šlesers, kas ir Par labu Latviju valdības vadītāja amata kandidāts, klāsta intervijā _Latvijas Avīzē. _Tās mācīšanos, kā obligātu priekšmetu skolās, viņš gan neplāno iniciēt.

A.Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe Diena.lv vēlāk skaidroja, ka politiķis ar iedzīvotājiem krieviski runās galējas nepieciešamības gadījumā, piemēram, ja viņu uzrunās kāds cilvēks, kurš neprot runāt latviski.

Savdabīgu risinājumu politiķis sola pārtikas cenu dārdzības problēmai – viņš “nolikšot pie vietas” pārtikas lielveikalu ķēdes Rimi un Maxima, kuras monopolizējot Latvijas pārtikas tirgu: “Uzaicināšu Rimi un Maxima galvenos vadītājus [..] un pateikšu: “Dārgie draugi, ir divas iespējas. Viena – mēneša laikā divkāršot Latvijas preču pārdošanu jūsu veikalos [..].” Pretējā gadījumā viņu priekšā tikšot nolikts dokuments ar priekšlikumu sadalīt šos tīklus. Konkurences palielināšanas labad liksim priekšā, ka vienā ķēdē nedrīkt būt vairāk par desmit veikaliem, pauž politiķis.

Viņaprāt, būtu arī jāatceļ tā sauktā simtlatnieku programma. “Tie ir mākslīgi radīti sētnieki, grāvrači, apkopēji, kuri neko citu šajā periodā neiemācās,” skaidro A. Šlesers.

Intervijā A. Šlesers arī komentējis laikraksta Diena pārdošanu uzņēmējam Viesturam Koziolam: “Paldies Dievam, ka beidzot būs laikraksts, kas neraustīsies aizsargāt vietējās intereses un biznesu. Pietiek kalpot visiem Sorosiem!”

Bez visiem jau minētajiem plāniem, A.Šlesers vēlētos arī reformēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, apvienojot to ar Drošības policiju, apvienot Satiskmes, Ekonomikas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas vienā Attīstības ministrijā, kā arī izveidot Izglītības un kultūras ministriju un Iekšlietu un tieslietu ministriju.

A.Šlesers ir pārliecināts, ka “Urbanovičs premjers nebūs”, neatkarīgi no iegūto balsu skaita vēlēšanās. Runājot par iespējamajām Saeimas koalīcijām pēc oktobrī gaidāmajām vēlēšanām, A.Šlesers arī atzinis, ka, ja viņam neizdosies iegūt premjera amatu, šos pienākumus visdrīzāk turpināšot pildīt pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (JL).

(pievienota 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas