Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Šlesers: LPP/LC nestutēs krītošu valdību

LPP/LC neatbalstīs krītošu valdību, paziņots partijas domes sēdē. "Mēs neesam gatavi stutēt krītošu valdību, kas nespēj piedāvāt izeju no krīzes," sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers. LPP/LC līdz šim bija atbalstījusi valdības lēmumus.

Vienīgais, ko premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir spējīgs pateikt, ka iepriekšējās valdības ir radījušas krīzi, bet viņam nav nekāda plāna, kā valsti izvest no tās, uzskata A.Šlesers. Viņš uzsvēra: "Strīdi starp koalīcijas partneriem sāk novest valsti bezdibenī. Mūsu atbalsta mērs valdībai ir beidzies." Vai nu valdība piedāvājot skaidru rīcības plānu, vai arī tā ir beigusies un jāveido jauna. Viņš norādīja, ka šī ir pēdējā iespēja valdībai rīkoties.

Viņš arī teica, ka bīstama ir tā politika, ko valdība realizē sadarbībā ar starptautiskajām organizācijām, kredītresursus virzot nevis valsts attīstībai, bet stutējot finanšu sektoru.

A.Šlesers pauda pārliecību, ka Skandināvijas bankas ir vainojamas pie tā, ka vieglprātīgi tika izsniegti hipotekārie kredīti, daļu no kuriem nekad neizdosies atgūt. Šie kredīti skandināvu bankām ir jānoraksta, tādējādi uzņemoties līdzatbildību par krīzi Latvijas ekonomikā, par politiķa teikto vēsta LETA.

“Neesam gatavi akli sekot vadonisma sērgas apsēstiem cilvēkiem, kas nesaka, kur viņi ved un kāpēc,” sacīja LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš. Viņš norādīja – ja valdošā koalīcija nenāks klajā ar skaidru vīziju, ko vēlas sasniegt un kā to izdarīt, LPP/LC to vairs nevarēs atbalstīt. To frakcija sapratusi pēc trešdien notikušās Saeimas ārkārtas sēdes par Starptautiskā Valūtas fonda aizdevuma izmantošanu.

Lidzīgi situāciju novērtēja LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ivars Godmanis. “Mēs nevaram atbalstīt to, ko piedāvā. Vai nu jums ir, vai nav plāna. Ja nav, tad dodiet vietu tiem, kam šāds plāns ir.”  Abi norādīja, ka nevar atbalstīt valdību, kurā nav vienotības koalīcijas ietvaros.

Jāpiemin, ka A.Šlesers nesen piedalījās Tautas saskaņas partijas kongresā un sēdēja pat Nilam Uškovam līdzās prezidijā, taču sestdien notiekošajā LPP/LC domes sēdē, Saskaņas centra līderis un Rīgas mērs Nils Uškovs uz to nav ieradies. Lūgts to komentēt, A.Šlesers Dienai teica, ka šī ir tikai partijas domes sēde, bet uz LPP/LC kongresu 31.oktobrī N.Ušakovs ieradīsies. Vaicāts, vai viņam būs vieta prezidijā, A.Šlesers atbildēja: “Tad redzēsim kur viņš sēdēs, bet Nils Ušakovs uzstāsies mūsu kongresā ar runu.”

A.Šlesers pirms domes sēdes sākuma solīja nākt klajā ar partijas rīcības programmu, kā izvest valsti no krīzes. Viņš uzskata, ka valdošajai koalīcijai šādas rīcības porgammas nav un prognozēja, ka V.Dombrovska (JL) valdībai būs vēl īsāks mūžs nekā savulaik Viļa Krištopana (Latvijas Ceļš) vadītājai valdībai, kura nostrādāja astoņus mēnešus.

(papildināta ar 4. - 5.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko par to saka Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa? Lasiet šeit

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ja TP aiziet no valdības, to gatava atbalstīt LPP/LC

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas