Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Spēcīgākās vēja brāzmas bijušas Liepājā, paliek bez elektrības

Līdz šim stiprākais vējš pūtis Liepājā, kur tas brāzmās sasniedzis ātrumu 25 metri sekundē (m/s). Naktī Ventspili un Liepāju skāris pērkona negaiss ar krusu. Vējš kokus locījis līdz zemei."Pāris stundu laikā aptuveni divi tūkstoši mājsaimniecību Liepājā un Kuldīgā palikušas bez elektrības", informē AS "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis. Nav zināms cik ilgā laikā izdosies atjaunot elektropadevi, jo stiprs vējš var traucēt labošanas darbiem.A.Siksnis atgādina drošības nolūkos uzlādēt mobilos telefonus, ka arī nodrošināties ar kabatas lukturīšiem.

"Patlaban Liepājā vējš ir rimies," teic Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece. Ap plkst. 9 no rīta Liepājas ostā plosījies stiprākais vējš - aptuveni 25 metri sekundē. "Ostai šādas vēja brāzmas nedraud, jo esam pret to nodrošinājušies," teic L.Ratniece.

Izsaukumi uz vēja postītām vietām šodien pagaidām nav bijuši, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere. "Vējš šodien nav bijis tik stiprs, lai rastos lieli postījumi," teic VUGD pārstāve.

Savukārt, vakar ugunsdzēsēji saņēmuši divus izsaukumus. Vienā gadījumā Rīgā vējš bija nogāzis afišas stabu. Otrā- Salaspilī no jumta nācies nocelt metāla plāksni, kas draudēja nogāzties. "Vēja laikā lūzt ne tikai koki," piebilst I.Vetere.

Daudzviet izveidojusies arī sniega sega. Visbiezākā sniega sega izveidojusies Skultē, savukārt Skrīveros, Alūksnē un Mērsragā izveidojās vienu centimetru bieza sniega sega, bet Kolkā mazāk par 0,5 centimetriem.

Lai arī debesis pa laikam skaidrosies, nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs, kas pēcpusdienā pāries lietū, gaidāmi visā Latvijas teritorijā un daudzviet ceļi būs slideni. Latvijas austrumos vietām izveidojies apledojums. Latvijas Valsts ceļi lūdz autovadītājus nekavēties aprīkot savas automašīnas ar ziemas apstākļiem domātām riepām.

(papildināts viss teksts)





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas