Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Sportista bojāejas dēļ atceļ enduro sacensības svētdien

Motosportista Sandra Selgas bojāejas sacensībās dēļ Latvijas Motosporta Federācijas (LaMSF) enduro komisija pieņēmusi lēmumu atcelt Latvijas čempionāta enduro posma otrās dienas sacensības 15.jūnijā, informē komisijas preses sekretāre Dace Tribocka. Šis ir pirmais gadījums Latvijas enduro sporta praksē, kad sacensībās bojā gājis sportists.

Pasaulē šādos gadījumos ir dažāda prakse – dažviet pēc nāvējošiem negadījumiem pārtrauc sacensības, dažviet nē.Kā jau ziņots, sestdien, 14.jūnijā, Salacgrīvā enduro sacensībās pēc neveiksmīga kritiena miris sportists S.Selga. Lai arī ārsti notikuma vietā operatīvi snieguši pirmo palīdzību, kritiens sportistam bija liktenīgs. Traģiskais notikums noticis ap plkst.15, kad sportists bija devies pirmajā aplī. Kritiens noticis pārbraucienā, meža stigā, ar aptuveno vidējo ātrumu 37 km. Pēc aculiecinieku teiktā, sportists nav savaldījis motociklu un nokritis. „Šobrīd visi enduro pārstāvji esam sērās par līdzbraucēja zaudēšanu. Sērās un domās esam kopā ar Sandra tuviniekiem un draugiem”, sacīja Latvijas Motosporta federācijas Enduro komisijas vadītājs Artūrs Robežnieks. Viņš izteicis visdziļāko līdzjūtību Sandra Selgas tuviniekiem un draugiem."Apzinoties šī sporta veida specifiku un risku, kā viena no galvenajām prasībām organizatoriem ir nodrošināt operatīvu medicīnisko palīdzību sacensībās. Tomēr ir dzīvē mirkļi, kad pat ārstu profesionalitāte nespēj mūs pasargāt no tik traģiskiem gadījumiem, kas vairs nav mūsu rokās," piebilda A.Robežnieks.Nedēļas nogalē Salacgrīvas un Ainažu apkārtnē notiek Latvijas un Baltijas čempionāta enduro posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Vairāk par Latvijas enduro sportu

lasiet endurosports.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas