Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Tiesa noraida valsts kontrolieres prasību pret Šleseru

Valsts kontroliere Inguna Sudraba pārsūdzēs spriedumu prasības lietā pret satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC) par 100 000 latu kompensāciju par goda un cieņas aizskārumu viņai veltītajos izteikumos. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nosprieda, ka prasība nav pamatota.

Tiesas motivācija nav zināma, jo pilns sprieduma teksts būs pieejams tikai 6. jūnijā. Spriedums nav galīgs, to var pārsūdzēt apgabaltiesā. Lietu skatīja tiesnese Iveta Meldere.

I.Sudrabas advokāts Gvido Zemrībo norādīja, ka vispirms vēlas iepazīties ar tiesas motīviem, taču jau šobrīd skaidrs, ka spriedums tiks pārsūdzēts, jo «mēs nevaram tam piekrist principā». Runājot par otras puses argumentiem, G.Zemrībo minēja, ka A.Šlesera pārstāvis Egils Radziņš šaubījās, vai tas, ko teica ministrs, vispār aizskar I.Sudrabas godu un cieņu.

«Taču to vērtē gan sabiedrība, gan pati Sudrabas kundze. Turklāt viņa ir augsta amatpersona, kuras pilnvaru termiņš beidzas decembrī. Ja uz viņas nevainojamās reputācijas paliks tāds nenomazgāts traips, viens otrs var padomāt, ka tiešām tas, ko runā ministrs, ir taisnība. Bet tā nav taisnība,» uzsvēra G.Zemribo.

Valsts kontroliere atzina, ka emocionāli viņai ir žēl, ka pieņemts šāds spriedums, taču viņai pašai svarīgi redzēt motīvus, «jo tas ir ļoti būtiski — kā tad tiek vērtēti amatpersonu izteikumi un ko drīkst atļauties». Mierizlīgums ar A.Šleseru nebija iespējams, jo viņš nebija gatavs atvainoties par goda un cieņas aizskaršanu, bet tikai par informācijas nesniegšanu Valsts kontrolei no Satiksmes ministrijas puses. «Taču tā jau nav šīs lietas būtība, jo prokuratūra jau pagājušajā gadā pateica, ka šī informācija bija jāsniedz,» piebilda I.Sudraba.

Kā ziņots, I.Sudraba aģentūrai LETA iepriekš teica, ka A.Šlesers publiskajā telpā izplatījis nepatiesu informāciju un, vēršoties tiesā, viņa cenšas aizstāvēt savas intereses un godu.

Pērn 13.decembrī iesniegtā prasība vērsta pret A.Šleseru, un līdzatbildētāju statusā ir arī "Latvijas Neatkarīgā televīzija" un Latvijas Televīzija.

Iepriekš valsts kontroliere vērsās Ģenerālprokuratūrā, lūdzot vērtēt A.Šlesera izteikumus un saukt ministru pie atbildības par nepatiesas informācijas izplatīšanu. Savā atbildē prokuratūra norobežojās no šīs lietas un uzsvēra, ka nevar sākt nekādas darbības, jo tā esot tikai tiesas kompetence.

Pērn 4.septembrī Valsts kontrole (VK) vērsās Satiksmes ministrijā (SM) ar lūgumu sniegt informāciju par valsts institūciju darbību, nodrošinot preču un citu priekšmetu pārvietošanu Latvijas-Krievijas robežkontroles punktos.

A.Šlesers pieļāva iespēju, ka Sudraba darbojas "savu draugu interesēs, kuriem pierobežā ir zemes īpašumi, lai uzzinātu ar uzņēmējdarbību saistītu informāciju".

SM vērsās prokuratūrā ar lūgumu veikt VK darbību likumības pārbaudi.

(pievienota 3.-5. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas