Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - TP finanšu ministra amatā vēlas redzēt Bondaru

Tautas partija (TP) finanšu ministra amatā vēlētos redzēt Latvijas krājbankas prezidentu Mārtiņu Bondaru, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu teica TP nominētais premjera amata kandidāts Edgars Zalāns. Ja E.Zalānam Valsts prezidents uzticēs veidot valdību, tad attīstības ministra amatā viņš aicinātu ekonomistu Uldi Osi.

E.Zalāns uzskata, ka labi ir strādājuši ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) un veselības ministrs Ivars Eglītis (TP), kuri varētu amatus saglabāt. Ja TP pārziņā būtu Aizsardzības ministrija, ministra amatam tā varētu deleģēt Juri Dalbiņu (TP). Taču E.Zalāns uzsvēra, ka tie ir tikai piedāvājumi un tikai no partiju konstultācijām būs atkarīgs, kādus posteņus katrs politiskais spēks ieņems.

Ja Valsts prezidents ceturtdien nosauks E.Zalāna vārdu, kuram uzticēs valdības veidošanu, viņš vēlētos tajā redzēt visas tagadējās koalīcijas partijas – TP, ZZS, LPP/LC, TB/LNNK un Jauno laiku, kā arī, iespējams, Pilsonisko savienību. Taču Saskaņas centru, pēc E.Zalāna teiktā, varētu koalīcijā aicināt tikai tad, ja kāda no nosauktajām partijām pasaka dalībai valdībā – nē.

"Ziniet, ļoti vienkārši, man nav vienalga," Dienai īsi komentēja Latvijas krājbankas prezidents, atbildot uz jautājumu, kāpēc viņu interesē šāds piedāvājums. Tomēr M.Bondars pagaidām atturīgi izsakās, vai, gadījumā, ja Zalānu nominēs veidot valdību, viņš kļūs par finanšu ministru.

“Esmu piekritis runāt par teorētisku iespējamību kļūt par finanšu ministra amata kandidātu,” norādīja M.Bondars. Taču pagaidām, pēc viņa teiktā, ir pāragri skriet notikumiem pa priekšu.

Diena jau rakstīja, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien tiekas ar diviem partiju virzītajiem valdības vadītāja amata pretendentiem - E.Zalānu un Valdi Dombrovski no JL. Savu lēmumu viņš paziņos ceturtdienas rītā.

V.Dombrovskis trešdien pēc tikšanās ar V.Zatleru nenosauca konkrētus vārdus, ko viņš aicinātu jaunajā valdībā, ja tiktu nominēts premjera amatam. Viņš tikai apstiprināja iepriekš jau izskanējušo informāciju, ka “ļoti iespējama” būtu Eināra Repšes virzīšana finanšu ministra krēslam. Ministru amata kandidāti būšot zināmi, kad būs skaidrs koalīcijas sastāvs, teica JL virzītais premjera kandidāts.

Ja V.Dombrovskis tiks nominēts valdības vadītāja amatā, koalīcijā viņš aicinās Pilsonisko savienību, kas esot jau piekritusi, TB/LNNK, ZZS un TP. Savukārt Aināra Šlesera dēļ aktuāls ir jautājums par viņa pārstāvētās LPP/LC darbu jaunajā valdībā. Uz jautājumu, vai kādu no amatiem V.Dombrovskis varētu piedāvāt līdzšinējam premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC), viņš neatbildēja, vien sacīja, ka tas būšot atkarīgs no sarunām ar LPP/LC.

“Prezidents rīt iznāks un pateiks,” V.Dombrovskis arī nedalījās savos iespaidos, vai saruna ar V.Zatleru liecinājusi, ka prezidents varētu nosliekties par labu viņa kandidatūrai.

(papildināta ar V.Dombrovska pausto - pēdējās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Repše varētu būt JL finanšu ministra kandidāts

Zatlers vēlas premjeram brīvākas rokas ministru izvēlē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas