Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - TP izvirza prasības nākamajam veselības ministram

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu jā...
N
Protams, kā vienmēr - prasības, prasības, prasības... :(
ululiņš
u
Nekāda nauda nedos ražošanai nekā, ja nebūs attiecīgas kvalifikācijas speciālistu. Par pārējo piekrītu.
Ieva
I
Arī visa naudas dalīšana ir nevajadzīgi sarežģīta- rezultātā ir vesels bars liekēžu, kas pat nezina par visām Latvijas iespējām, taču vienalga dala naudu.....Tad darbaspēju ekspertīzes komisija- rīt pārbaudīšu, ja tikšu klāt pirms lielā atvaļinājuma, taču godīgi sakot nesaprotu, kāpēc man tur vispār jāiet? Kontrolei? Bet ko viņi tur tādu izkontrolēs bez instrumentiem? Tā kā baidos, ka mana reālā loma ir personiski nogādāt turp visus papīrus, tā, lai būtu drošība, ka tie nepazūd. Jo būtu datori, ģimenes ārsts nosūtītu komisijai īsu pieprasījumu (manai dakterei, kamēr visu sarakstīja, pagāja divas stundas brīvā laika), viens komisijas loceklis aizsūtītu pieprasījumus konkrētajiem ārstējošajiem ārstiem un, saņēmis atzinumus, pieņemtu lēmumu......
Ieva
I
Pilnīgi piekrītu, turklāt tiem, kam ir ko reģistrēt, drīzāk noderētu valsts atbalsts, jo, kamēr veic visus apstiprināšanai nepieciešamos pētījumus....Protams, jādara viss nepieciešamais, lai valstij, nevis ārzemju kompānijām pēc tam arī atlektu- piekrīti taču, ka tie trīs miljardi, ko pateicoties OSI nopelnīja viņgad, ir baigā nauda, kuru jebkurā gadījumā žēl laist garām, lai arī īpaši daudz darba vietu ražošana nedotu?
ululiņš
u
Aptiekām jau ir noteikts piecenojums pēc vienotas formulas visā Latvijā. Nebiju slinks, piezvanīju pazīstamai farmaceitei. Man bail, ka jaunu zāļu izstrādāšana LR notiek tikai OSI. Tā kā tas notiek diezgan reti, jauna medikamenta reģistrēšanai nav vajadzīga vesela štata vieta. Var jau nolīgt arī ekspertu līgumdarbam uz mēnesi.
Ieva
I
Piemēram, paskatījos, ko tad tādu šī te Sabiedrības Veselības aģentūra pēta-hmm, kāpēc to nevar darīt augstskolas?
Ieva
I
Tas pats ar sabiedrības veselības aģentūru: pāris komunikāciju vai spiholoģijas doktorantu, kas izstrādā principus un bariņš pirmo kursu studentu, kas aptaujā noteiktu daudzumu cilvēku (pēc tam kursa darbus varēs rakstīt) par cilvēku priekšstatiem un attieksmi pret plaši zināmām doktrīnām, kā arī dažādiem informēšanas veidiem, tad elementāra cenu aptauja par to, par cik iespiedīs vai par cik un kad noraidīs....
Ieva
I
Kāpēc primitīvi? Jo es saprotu, ka ir jāregulē zāļu izstrāde, pētījumi, reģistrēšana, taču pēc tam....Vienīgi vēl varētu (un netikai zāļu tirdzniecībai) noteikt, ka jo lielāks piecenojums, jo lielāks ienākumu nodoklis.
ululiņš
u
Vēl jāsargās, lai tur nepielien zaļie zemnieki vai svēto partija. Man liekas, ka tur jārīkojas radikālāk. Ka vecā anekdotē, piedod, ja zini. Beidzas atomkarš. Neviens cilvēks vairs nav palicis dzīvs. Pēc 3 dienām no drupu kaudzes izlien 2 mērkaķi. Mērkaķis paskatās apkārt un prasa mērkaķienei: "Nu ko, sāksim atkal visu no jauna?"
klusais
k
Es jau tikai par, man ar liekas,ka viss tur samudžināts . Žēl tikai ,ka jaunajam ministram ar būs čomi amatos, partijas biedriem u.t.t., tad vēl vajadzēs zāles saviem korišiem pabīdīt caur reģistriem u.t.t. Secinājums, ka TP vajag dabūt nost no šīs siles, lai kaut kas izkustētos no vietas.
consulKAVKAZ to klusais
c
par ministru vajag kaadu no reprodukcijas specialistiem,jo slimiibu ministrijaa steidzami jaataisa aborts jeb gudri sakot strukturaalaas reformas ,infektologe pielaidiis klaat veel infekciju,inspekciju.
Zane Grīnberga >>>
Z
Sasodītā medicīnas sistēma....2 nedēļas nevar uztaisīt analīzes bērnam pēc ērces kodiena !!!
ululiņš
u
Kāpēc man liekas, ka tāda Zāļu Aģentūra vispār nav vajadzīga? Vai nepietiek ar vienu rindiņu attiecīgajā likumā: "Latvijas Republikā ir atļauts lietot visas zāles, kuras atļautas kādā no ES valstīm, tajā skaitā ģenēriskās". Kāpēc Zāļu Cenu Aģentūru nevar aizstāt 1 pants likumā: "Medikamenta cenu veido šī medikamenta cenā tajā ES valstī, kurā tas nopērkams vislētāk + transporta izdevumi + aptiekas piecenojums". Un no abām aģentūrām pāri paliks 5-6 cilvēki, bet tādiem Labazņikoviem nebūs, kam dot 45 000 par zāļu cenu celšanu. Saprotu, ka izklausās primitīvi, taču tāda shēma būtu jāpiedāvā jaunajam ministram.
Ieva
I
Cilvēks, kas paziņoja, ka neļaušot dakteriem ar visādām tur dārgām mantiņām (lasi diagnostikas aparāti un laparaskopi) spēlēties? Nu jā, neļāva jau arī, tāpēc jau treknajos gados vairums aparātu lielu daļu laika stāvēja dīkā. Bet cilvim atlika izvēlēties: stāvēt rindā, maksāt, vai arī ārstēties pēc principa: pamēģināsim un tad jau redzēs, kas sanāks.
Ieva
I
Pilnīgi piekrītu un kamēr pie mums neieviesīs sistēmu, ka par tādiem " jokiem" atbild ar mantu (padomju laikos tomēr diezgan konsekventi varēja zaudēt visus labumus), nekas nemainīsies. Lai arī no kādas partijas būtu ministrs un viņa tuvākie padotie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas