Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - TP valde maina kampaņas vadību

Tautas partijas (TP) valde nolēmusi mainīt pašvaldību vēlēšanu kampaņas vadības struktūru, izveidojot kampaņas politiskās vadības projektu grupu, kuras vadību Tautas partijas līderis Mareks Segliņš piedāvājis uzticēt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra biroja vadītājam Guntim Gūtmanim, kas ir arī partijas valdē.

Līdzšinējais kampaņas vadītājs Gundars Bērziņš, kas nav valdē, nebūs politiskās vadības grupā. Ja līdz šim kampaņu vadīja viens cilvēks, tad tagad to darīs komanda. Tajā būs arī iekšlietu ministra padomnieks Normunds Beļskis, Rīgas vicemērs Andris Ārgalis, Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis, _Dienai _pastāstīja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

TP valdes sēdē runāts arī par G.Bērziņa intervijām presē. Pēdējā no tām viņš izteicās par Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Tautas partijas vecbiedram esot grūti pateikt, vai viņa izteikumi par Valsts prezidentu nav pārkāpuši robežu starp viedokli un apvainojumu, taču no "publiskās politikas" viņš esot aizgājis un turpmāk vēlētos, lai viņa viedokli nesaistītu ar partijas nostāju, par G.Bērziņa teikto vēsta BNS.

Situāciju ar valsts pirmo personu Bērziņš salīdzināja ar satiksmes dalībnieku uz ceļa - ja ir skaidrs laiks un ir viegli braukt, tad nav tik svarīgi, vai pie stūres sēž labs vadītājs. Savukārt, ja uz ceļa ir migla, tad ir ļoti svarīgi, kāds ir šoferis. "Šobrīd, kad pasaulē plosās globālā ekonomiskā krīze, kas atstāj būtisku iespaidu uz mums, mums ir ļoti svarīgi, kādā stāvoklī ir vadītāji pie stūres. Jo cietīsim visi mēs šajā mašīnā," tēlainos salīdzinājumos dalījies G.Bērziņš. TP vecbiedrs norādīja, ka, viņaprāt, šajā brīdī tieši politiķu kvalifikācija, kompetence un atbilstība savam amatam ir ļoti svarīga un "tas, ko es maigiem vārdiem pateicu un ko es vēlreiz varu atkārtot - Zatlera kompetence robežojas ar viņa iespēju veiksmīgi veikt pienākumus".

"Reāli es gribētu kļūt [par parastu cilvēku]. Pasakiet man recepti, kā man kļūt par parastu cilvēku, izdarīšu visu, lai tāds taptu," tā pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem teicis G.Bērziņš. 

Tautas partijas valdes priekšsēdētāja Kristiāna Lībane – Šķēle sava partijas biedra teikto par prezidentu nosauca, kā „ļoti personisks vērtējums un es ceru, ka cilvēki būs izlasījuši interviju visā tā kopumā”. Intervijā Latvijas televīzijas 100.pantam viņa teica, ka Tautas Partijas nostāja pret Valdi Zatleru ir „cieņas pilna”, lai arī, kā varēja noprast pēc viņas teiktā, nepatīkams pārsteigums bijis prezidenta paziņojums par TP atbildību par ekonomisko situāciju Latvijā.

„Manuprāt, ir diezgan stingri jānošķir ļoti sapratīgās un ievērības vērtās lietas, kuras viņš [Bērziņš] saka citās intervijas daļās un kurās pierādās Gundara Bērziņa spēja domāt par politiku, saprast un prognozēt no, manuprāt, neveiksmīgās prezidenta personības vērtēšanas, kura ir aizskaroša,” novērtēja TP valdes vadītāja.

Viņa teica, ka TP ir gatava ar prezidentu sadarboties daudz ciešāk un biežāk doties uz pili, lai skaidrotu savu nostāju.

„ Bet gribētos teikt, ka viena pagale nedeg. Pati biju lieciniece tam, ka ieradāmies pilī un patīkamā, konstruktīvā noskaņā pārrunājām vairākus jautājumus. Prezidents ar ļoti laipnu smaidu, atzīdams, man prieks, ka tik labi saprotamies, mūs pavadīja, bet pēc stundas redzējām masu medijiem izplatīto paziņojumu, kurā Tautas partija tiek nopietni vainota pasaules ekonomiskās krīzes izraisīšanā,” sacīja K.Lībane – Šķēle.

Diena jau rakstīja, ka prezidenta paziņojums, kurā viņš norādīja arī uz TP atbildību par finanšu situāciju Latvijā, sekoja pēc vairāku politiķu minētā, ka V.Zatleram būtu jāpievērš uzmanība ne tikai Satversmes grozījumiem, bet arī ekonomiskajai situācijai Latvijā. 

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES UN LASI VĒL

Gundars Bērziņš: Zatlers pavasarī atlaidīs Saeimu

Kučinskis: Gundara Bērziņa izteikumi par Zatleru ir privāts vērojums

VIDEO: Zatlers par Saeimas atlaišanu un G.Bērziņu 

Freimanis: TP un prezidenta attiecībās kaut kas notiek 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas