Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Uzsāk kriminālprocesu pret vēl vienu KNAB darbinieku

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirmdien uzsācis kriminālprocesu pret vēl vienu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku par iespējamu nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā pēc Krimināllikuma 219.panta otrās daļas.

Izvērtējot un analizējot VID rīcībā esošo informāciju par fiziskas personas iespējamo izdevumu pārsniegumu pār ienākumiem un salīdzinot šo informāciju ar valsts amatpersonas deklarācijās norādīto informāciju, VID konstatējis, ka amatpersona, iespējams, savās valsts amatpersonas deklarācijās par laika posmu no 2003.gada līdz 2007.gadam norādījusi nepatiesu informāciju.

VID rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB amatpersonas faktisko izdevumu kopsumma 2005.gadā, iespējams, pārsniedz deklarēto ienākumu kopsummu. Valsts amatpersonas deklarācijā par 2006.gadu KNAB amatpersona uzrāda zemi, taču nav uzrādījusi uzcelto dzīvojamo māju. Tāpat ir pamats aizdomām, ka KNAB amatpersona savās valsts amatpersonas deklarācijās par 2005. un 2006.gadu nav norādījusi visus deklarējamos darījumus, kas saistīti ar dzīvojamās mājas būvniecības izmaksām (nav uzrādīts neviens darījums, kas pārsniedz likumā noteiktās 20 minimālās mēnešalgas).

Kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīti minētie fakti, lai noskaidrotu, vai amatpersonas izdevumi nepārsniedz ieņēmumus un vai naudas līdzekļi nav iegūti, slēpjot patieso ienākumu avotu. Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrots, vai amatpersona nav izvairījusies arī no nodokļu nomaksas, Dienu informēja VID.

"KNAB apgalvo, ka katru gadu tiek veiktas visu KNAB amatpersonu deklarācijās sniegto ziņu pārbaudes, bet neskatoties uz to, veicot tikai sākotnējo VID rīcībā esošās informācijas analīzi, konstatēts jau trešais gadījums, kad KNAB amatpersona norāda nepatiesas ziņas valsts amatpersonas deklarācijā," teikts VID paziņojumā.

KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe VID sāktos kriminālprocesus pret KNAB darbiniekiem dēvē par farsu un dienesta mēģinājumiem celt savu popularitāti. "Izskatās, ka tas ir farss un PR kampaņa," J. Strīķe sacīja sarunā ar aģentūru BNS.  "Tiklīdz VID nav sapratis kaut kādus divus ciparus, tā ir kriminālprocess," sacīja J. Strīķe un norādīja, ka varbūt turpmāk dienestam vajadzētu iedziļināties un veikt papildus pārbaudes un tikai tad rosināt kriminālprocesus un steigties par tiem informēt sabiedrību.

VID saskaņā ar Krimināllikuma 219.panta otro daļu par valsts amatpersonu izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem 2008.gada deviņos mēnešos kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījis 13 kriminālprocesus un pašlaik tiek veikta izmeklēšana 18 kriminālprocesos. To vidū ir arī septembra beigās ierosinātais kriminālprocess par iespējamu uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas un nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā pret kādu KNAB darbinieku. Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālprocess uzsākts pret KNAB galveno speciālistu Mārtiņu Niķi.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Var parādīties jauni kriminālprocesi pret KNAB (02.10.08.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas