Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Vairāku partiju jaunieši, izņemot TP un LPP/LC, apvienosies Jauniešu Rīgas domē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilmārs Gromuls
I
Pasākumam nav ne vainas. Tas ir lielisks veids, kā jauniešiem nākt ar labām iniciatīvām jau iepriekš pārrunājot dažādās politiski sensitīvās nianses. Iespējams tieši dēļ tā, ka mums šāda jauniešu dome vai politiska organizācija nav bijusi, daudzas idejas tiek noslāpētas tikai tapēc, ka tās "nāk" no citas partijas. Lai nu kā, domāju šis būs lielisks rupors jauniešiem parādīt savas zināšanas, prasmes un ietekmēt veco politiķu darbību.
jaa
j
Malaci!!!
latviete
l
Veiksmi jums, lai izdodas veidot labu paraugu esošajai Rīgas domei!
taa
t
'Vai noskatīties kādu teātra izrādi tas būtu rezultāts? Vai tiešām jauniešiem ir viss jādara tā kā šobrīd notiek? Savdāk nevar? Vai Jūs tiešam domājat, ka galvenais ir konkurence, nevis risinājums?
hmmm
h
Ļoti tukšs projekts. Pirmkārt, nav skaidrs, ko šāda institūcija plāno reāli darīt. Ja sabiedrībai no šādas struktūras nav pievienotās vērtības, tad tas ir ļoooti slikts sākums jaunajiem politiķiem. Tiek smagi deformēta apziņa un jaunieši vairs nesaprot, ka politikas virsuzdevums ir kalpot sabiedrībai. Turklāt slikti, ja jaunieši pierod, ka mērķis ir pats process, nevis praktisks rezultāts. Vēlāk šādi izskoloti politikāņi uz jautājumu ko darīt, mēdz atbildēt - vajag apsēsties pie galda un apspriesties. Otrkārt, šāda organizācija nevar būt pēc definīcijas partijas līderu kadru kalve. Partijas savā starpā ir konkurenti. Būtu dīvaini, ja Jaunais laiks meklētu savus jaunos līderus starp SC jauniešiem, bet Tēvzemieši noskatītu sev kādu sakarīgu "bitīti". Treškārt, tā kā partijas ir savstarpēji konkurenti, tad vienīgais veids kā panāk, lai jaunieši "nesaplūcas" ir tukša, formāla organizācija, kurai nav ko dalīt. Tātad jauniešiem trūks jebkādas motivācija darboties. Rīkoties vajadzēja savādāk. Ideja, ka dažādu partiju jauniešiem ir vērts cieši sadraudzēties vēl pirms viņi nokļūst "pie šprices" ir laba. Varbūt tālā nākotnē Latvijā beidzot būs valdība, kur spēj nostrādāt no vēlēšanām līdz vēlēšanām visus 4 gadus. Jauniešiem vajag rīkot regulāras neformālas tikšanās bez publiska mērķa. Piemēram, kopīgi noklausīties kādu lekciju, vai kopīgi apmeklēt teātra izrādi un tad pie tējas tases par redzēto, dzirdēto diskutēt. Atklāsies, ka gan PCTVL, gan TB jauniešiem var būt līdzīgas gaumes mākslā vai simpatizē kāda konkrēta filosofa uzskti. Ja tikšanās būs neformālas, atkritīs vajadzība izgudrot samākslotus projektus. Nevajadzēs arī savstarpēji kasīties, lai parādītu kura partija ir labāka.
toms
t
Nu apvienosies, sakasīsies un izšķirsies. Tas taču tā ir visu laiku, Paskatās uz Vienotības sastāvu visi, kuri aizbēga tagad apvienojas, pēc vēlēšanām izšķirsies. Es labāk par stingru vienu nekā kokteili.
dzeris - sofists
d
Sīkāk izskaidro - kur manā komentā vispār bija kaut kas par JL? Cik saprotu, tu no tiem TP vai LPP jaunekļie, kas tur nepiedalās, tāpēc esi aizvainots, ka es pateicu, ka jūs nemīlat atklātu diskusiju?
Keksis
K
Labi kā Latvijas jaunatne apvienojas.
nav cirks
n
1mie nepiedalas jo Šlesers neļava...
cirks
c
Pasākums kopumā izskatās savāds un mākslīgi sashēmots "ēnu kabinets'. Labi, ka "1mie" tajā nepiedalās
dakteris
d
idiņu bars
darba kārtība
d
Pirmais darba kārtībā jautājums: valoda, kādā norisināsies sēdes. Ar X-Y balsīm par un Y pret, O atturās pieņemts lēmums, ka darba valoda domē būs krievu.
bimba
b
haha! Ja būtu atvērtās sēdes, labprāt paskatītoes, kā SC un VL strādā roku rokā. Tas sanāktu melnais PR pret VL :D
sofists
s
Čalīt, ja esi nozmbēts no JL, tad savas slimības nemēģini saskatīt citos.
aradhana
a
Man patīk! Ceru, ka pēc gadiem, kad daudzi no tiem, kurus šobrīd vieno jaunības maksimālisms, būs kļuvuši par politiskiem oponentiem, šis kopā pavadītais laiks palīdzēs viņiem arī, aizstāvot pretējus viedokļus, sagalbāt savstarpēju cieņu, korektumu, diskusiju kultūru - kvalitātes, kuru vienam otram šībrīža politiķim gaužām pietrūkst. Un, protams, vēlu veiksmi savējiem - "Visu Latvijai!" jauniešiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas