Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

papildināta - Valdība atbalsta pašvaldību deputātu skaita samazināšanu un izmaiņas deputāta statusā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Juris
J
Ja Saeimā tiek pieļauta kaut kāda obligātā balsošana, tad deputātiem tur nav ko darīt. Lai katra partija taisa savus saietus, izrunājas, kaut vai izsitās asiņainiem purniem, bet pieņem konkrētu lēmumu par noteiktiem punktiem. Tad vienu pārstāvi varētu sūtīt uz Rīgu, lai nospiež attiecīgo pogu. Šim pārstāvim valsts varētu mēnesī izmaksāt kādus 200-250 latus un atmaksāt ceļa izdevumus. Kāpēc tāds lērums deputātu caurām dienām sēd Rīgā, pēc norādījuma spiež norādīto pogu un saņem ļoti lielu atalgojumu; faktiski par neko nedarīšanu ?
jā!
j
Protams, ka visu izlemj frakcijās, un tā balsošana ir tikai muļķošanās!
  • 2
  • 0
Buba
B
Vakar Panorāmā nožēlojami demagoģisks izklausījās "eksperts" Ikstens, jo par Saeimas deputātu skaita mazināšanu pēkšņi aizmirsis visus ciparus starp "100" un "10", kaut gan "85" ( % proporcionāli iedzīvotāju dilumam ) gan Saeimā, gan VISĀ valsts pārvaldē, ieskaitot finansējumu, būtu varāk nekā loģisks. Bet par mazo/vidējo pašvaldību ( pamatā neatalgotu) deputātu skaitu - tur pat nebūtu, ko šķēpus lauzt
Šalle
Š
Malači. Neliels pat pārsteigums.
ļoti labi!
ļ
Valdība šoreiz pieņēmusi pareizu lēmumu!
cūkdelfīns
c
uz saeimu tas arī attiecas? tur to liekēžu ir vēl vairāk.
andris
a
Būtu jau Sprūdžs teicis kā ir - mazāku skaitu deputātu būs vieglāk uzpirkt un iebiedēt. Citādi atkritumu bizness neiet kā iecerēts.
beidziet!
b
Pašvaldībās tāpat visu nosaka pāris cilvēku, nekāda uzpirkšanas un iebiedēšana nemaz nav vajadzīga!
  • 4
  • 0
acc
a
piekrītu,ja ir tikai pāris cilvēki pasvaldībā,tad ar tiem varēs manipulēt ka grib un tie darīs ko grib,jaunais likums neko neuzlabo,ekonomiskais ieguvums - 0.
  • 3
  • 5
andris
a
Jebkuras iedzīvotājus pārstāvošas struktūras likvidēšana ir katra neoliberāļa sapnis. RP arvien skaidrāk sevi parāda kā starptautisko korporāciju intereses pārstāvoša partija, kurai dots uzdevums iznīcināt nācijas spēju pretoties šās zemes izlaupīšanai un paverdzināšanai.
Šalle
Š
Jā, jā! Piemēram, Ventspilī un Rīgā jau ilgstoši deputāti rūpējas par nācijas makiem un valsts izlaupīšanas novēršanu.
  • 5
  • 0
manuprat
m
domaju ka skaitu jadiferencē atkarībā no pilsetas novada vai pagasta iedzivotaju skaita un un vēlēšanu apgabala lieluma paltības ziņā Jo mazāk deputātu jo lielāka ekpnomija un vieglāk piespiest lemt Un saeimu vispār priekš LV mērogiem vajag augstākais 30 cilvekus.
viss ir garām
v
ja nav TM, ja var ievēlēt notiesātus zagļus
Q
Q
Bet kā ar pensijām? Pašlaik likums nosaka ,ka ja persona ir bijusi vismaz 2 sasaukumus pagastmājas deputātos ,tad tai automātiski pienākas vecuma pensija divu minimālo algu apmērā. Vai šito murgu arī labos?
h
h
Vajag vēl vairāk tos liekēžus samazināt,tāpat to lēmumu kvalitate nemainīsies.
Valdis
V
Pirmkārt, vispirms vajadzētu samazināt valdību pasu. Vismaz trešdaļu var sūtīt tīrīt sniegu. Šprūdžam, Ķīlim un aptaurētajiem Vienotibas eirodemagogiem var dot vislielākās lāpstas.
  • 1
  • 1
Imants
I
Muļķības. Vajag tiem nogriezt , ar likumu, iespējas baroties no pašvaldības budžeta. Un otrādi - palielināt to skaitu. Mav labāka komtroliera, kā kolēga blakusm no opzīcijas. Nokontrolēs tā, ka nekāda valsts kontrole nespēs. Vienkārši valdībai vieglāk komandēt pašvaldību ja tur mazāk deputātu, arī piepērkamais skaits samazinās... Pamēģini piepirkt Jūrmalā 61, kad bija 120 deputātu. Bet tagad 8 no 15 - vieglāk un lētāk...
  • 1
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas