Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Valdība neplāno aizņemties naudu budžeta "caurumiem"

“Gāja smagi, bet racionāli,” tā sarunas par 2009.gada budžeta projektu otrdien vērtēja finanšu ministrs Atis Slakteris (TP). Ministrijām uzdots par 20% samazināt plānotos izdevumus, ko, pēc A.Slaktera teiktā, mēneša laikā var paveikt.

Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis informēja, ka ministriem dots uzdevums izsvērt to programmu minimumu, no kā noteikti nevar atteikties.

Viņš noliedza iespēju, ka valdība varētu palielināt nākamā gada budžeta deficītu. Valdība neapsver arī iespēju naudu aizņemties ārzemēs, jo “tiksim galā pašu spēkiem”. Pēc E.Vaikuļa teiktā, naudu var aizņemties attīstībai, bet ne ikdienas tēriņiem. Nākamā gada budžeta projektu valdība turpinās skatīt ceturtdien valdības ārkārtas sēdē.

Pirmo reizi valdības vadītājs I.Godmanis paziņojis, ka koalīcijas pārstāvji vienojušies sākt nākamā gada budžeta apspriešanu, pieļaujot, ka tā deficīts varētu būt 1,85%. Tas esot par 0,15% labāks rādītājs, nekā Latvijai 2009.gadā esot prognozējušas starptautiskās finanšu aģentūras.

Premjers arī uzsvēra, ka "tas ir tikai darba skaitlis un budžeta apspriešanas gaitā mēs mēģināsim šo ciparu uzlabot". Koalīcijas pārstāvji arī vienojušies nesamazināt izdevumus, kas saistīti ar ekonomikas stimulēšanas pasākumiem, Eiropas naudas apgūšanu, investīciju  projektiem pašvaldībām, norādīja I.Godmanis, jo, tos aiztiekot, "mēs paši savām rokām samazinātu kopproduktu".

Likums par budžeta un finanšu vadību nosaka, ka valdībai Saeimā nākamā gada valsts budžeta projekts jāiesniedz līdz 1.oktobrim, taču šogad tas varētu notikt nedēļu vēlāk. I.Godmanis kā iemeslu minēja finanšu ministra paredzamo uzstāšanos Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules bankas kopējā sapulcē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas