Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Valdība pagarina pieteikšanās termiņu KNAB konkursam

Valdība ceturtdien atbalstīja premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) lūgumu pagarināt pieteikšanās termiņu konkursam uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatu par divām nedēļām. Tas nozīmē, ka pēdējā pieteikšanās diena būs 5.decembris. 

Lūguma motivāciju premjers valdības sēdē neizklāstīja, tikai noteica: “Nu, vienkārši lūgums, ņemot vērā visas tās problēmas, ar ko mēs te cīnāmies.”

Jau vēstījām, ka konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatu savu dalību šobrīd pieteikuši četri kandidāti, liecina Dienas aptauja un Valsts kancelejas informācija. Konkurss sākotnēji tika izsludināts līdz piektdienai, 21.novembrim. Valsts kanceleja ceturtdienas rītā apstiprināja, ka saņemti Jutas Strīķes un Aivara Tīrumnieka iesniegumi, savukārt vēl divi kandidāti Dienu informēja, ka ir pieteikuši savu dalību konkursā uz KNAB vadītāja amatu. Tie ir Jānis Ādamsons un Artūrs Zvejsalnieks.

Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes inspektors Aivars Tīrumnieks, kurš ir arī biedrības “Noguldījumu drošība” vadītājs, Dienai pauda, ka piesakās, lai protestētu pret valsts pārvaldes bezdarbību. “Neloloju ilūzijas, ka tādai politiskai elitei kāda ir Latvijā būtu vajadzīgs tāds cilvēks kā es,” savas izredzes konkursā augstu nevērtēja pats A.Tīrumnieks. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu viņš nepiedalās pirmo reizi - arī 2002. gadā A. Tīrumnieks neizturēja konkursa otro kārtu, iegūstot vien 14 punktus. Toreiz uz vadītāja amatu virzīja Didzi Šmitiņu, kurš ieguva 31 punktu.

Drošības policijas darbinieks Artūrs Zvejsalnieks savā iesniegumā raksta, ka par vienu no pirmajiem jaunā KNAB vadītāja uzdevumiem viņš uzskata situācijas normalizēšanu attiecībās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Viņaprāt, nav pieļaujama situācija, kad divu tiesībsargājošo iestāžu darbība sabiedrībā rada priekšstatu par konfliktu.

Bijušais politiķis J.Ādamsons Dienai apstiprināja, ka viņa kandidatūra konkursam ir pieteikta ceturtdienas rītā. “Esmu pārliecināts, ka man nav izredžu, bet dzīve būs interesantāka,” motivēja bijušais politiķis.

Konkursam pieteikusies arī KNAB vadītāja vietniece J.Strīķe. Arī viņa savas izredzes vērtē kritiski.
''Īpašu ilūziju man nav. Valdošā koalīcija izteikusi savu viedokli. Mans mērķis, startējot konkursā, bijis vienīgi pretendentu vērtētājiem piedāvāt salīdzināšanas iespējas,'' Latvijas Avīzei iepriekš teica J.Strīķe.

Konkursa instrukcija paredz, ka Ministru kabinets nosaka pretendentu KNAB priekšnieka amatam pieteikumu iesniegšanas laiku un termiņu, Valsts kanceleja (VK) reģistrē pretendentu pieteikumus un izvērtē pretendentu atbilstību KNAB likuma 4.panta 2.daļā noteiktajiem obligātajiem kritērijiem. Tāpat pretendentiem būs jāsniedz rakstiska informācija, vai viņiem ir pieredze operatīvajā darbā, pieredze vadītāja vai vietnieka darbā un laba reputācija, kas sākotnēji tiks vērtēta, balstoties uz atsauksmēm no iepriekšējām darba vietām.

Pēc tam VK pretendentu, kuri atbilst obligātajiem kritērijiem, dokumentus sūtīs uz Ģenerālprokuratūru, Satversmes aizsardzības biroju un Augstāko tiesu, lai šo iestāžu vadītāji sniegtu savu viedokli par minētajiem kandidātiem.

Iestāžu vadītāji sagatavotos viedokļus iesniegs premjeram, kas tos ne vēlāk kā pēc septiņām dienām nodos izvērtēšanai valdībā. Valdība, izvērtējot šos dažādos viedokļus un uzklausot pretendentus, sagatavos tā dēvēto īso sarakstu ar iespējamiem pretendentiem. Šis saraksts tiks iesniegts Nacionālajā drošības padomē, kas dos savu viedokli par labāko kandidātu. Par viņa ieteikšanu biroja priekšnieka amatā lems valdība. Pozitīva rezultāta gadījumā valdība atbalstīs viena kandidāta iecelšanu amatā, par ko būs jālemj Saeimai.

(papildināta ar 1.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Strīķe pieteikusies uz KNAB priekšnieka vietu

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


KNAB vadītāja amatam virza arī Lieljuksi un Šmitiņu (16.07.2002.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas