Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - Valdība vienojas par budžeta izdevumu samazinājumu un saudzējamām nozarēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
Interesanti zināt, kuri ir tie mēs, kurus var no kaut kurienes izvilkt Cipariņa un Marsieša plosīšanās līdz nākošajām vēlēšanām, šā gada laikā tādā gadījumā tiks sagrauts un iznīcināts pilnīgi viss, izņemot mafijas klanus, milzīgo ierēdņu aparātu un armiju, par zvīņu nokrišanu no acīm gan taisnība, bet pēc šī procesa beigām JL barvežiem būtu jānonāk tieši turpat, kur viņu kolēģiem no TP, LPP LC un t.t.
un
u
Bieži mainīt Satversmi nav nekas labs.
Ted
T
Apskatījos Latvijas Vēstneša portālā Latvijas Satversmi - pēc tā datiem sanāk, ka pēdējās izmaiņas ir tikai 2007. gadā, kad vēl VVF laikā tika atcelts 81. pants. Tātad visas zatlera runas, visas politiķu runas par Satversmes grozīšanu, par prezidenta un tautas tiesībām atlaise Saeimu, ir bijušas turpat, kur kādas Kurzemes skolas skolēni bija ielikuši zatlera portretu. Man likās, ka šis tiesības tauti tagad ir - izrādas - nav. Nekas nav mainījies un nekas arī nemainas. Nezin gan kāpēc to sauc par jauniem laikiem.
Ted
T
Jocīgs teksts, jo JL jau tas pats TP vien ir. 1) Kalvītis uzpūta NĪ burbuli, bet tagad to būs izdarījis arī JL. Tagad par lēto varēj celt mājokļus, kuru Latvijā trūka un trūks un kuru cenas rada vislielāko spiedienu uz algu augšanu un lidz ar to - mazina valsts konkurētspēju. Ja TP būtu mēginājusi bremzēt NĪ burbuli, tad tautā daudzi būtu neapmierinātu, taču ja tagad JL būtu mēginājusi bremzēt NĪ burbuļa rašanos pēc krīzes, tad JL būtu ieguvis lielu tautas atbalstu, jo tas ir labs darba darba programmā, izdevīgas investīcijas (kad kredītu krīzes dēļ to nedara privātie) un galu galā arī atrisināta mājokļu programma. Bet JL izvēlējās šo nedarīt. Tātad - JL būs novedis pie NĪ burbuļa, 'bremzes grīdā' ir izrādījusies tipat laba vai slikta politika kā 'gāze grīdā' 2) JL un TP ir labējas partijas - abas nevēlas progresīvo nodokli un JL nevēlas arī taisnīgu NĪ nodokli. TP vismaz atklāti atzina, ka NĪ nodoklim vajadzēja būt tikai par dārgiem īpašumiem un TP to būtu atbalstījusi (sākumā tā esot bijis domāts), bet JL vienkārši degradēja NĪ nodokļa ideju - 0.2-0.5% NĪ nodoklis nekādīgi neapturēs NĪ spekulācijas un nejēdzīgu līdzekļu aizplūšanu no ražojošām nozarēm un dārgiem NĪ. 3) JL galvenais jājamzirdziņš bija godīga politika un cīņa ar korpucijau. Dzīvē godīgas politikas piemērs bija Kalvītis Lattelecom padomē, bet cīņai ar korupciju ir grūti ieraudzīt kādu būtisku uzlabojumu, ja salīdzina ar laikiem, kad JL bija opozīcijā. Varbūt arī šeit ir tādi paši kopromisi, kā Kalvīša lietā? 4) pretīgs gājiens bija arī budžeta grozījumu novilcināšan līdz kamēr ir pagājušas pašvaldību vēlēšanas un visi tie solījumi, ka pensionārus neaiztiks. Gribētos jau ticēt JL, bet - skumji ir redzēt, ka darbi ir tādi, kādi tie ir - un ne labāki. Kas, pie velna, traucēja JL ieviest normalu investīciju programmu mājokļiem, kas?
jautrais-riņķim
j
... Tu puis esi no ratiem izkritis, ja šādu murgu laid...
jautrais
j
... tikai viena nelaime, tauta uzskata valdību par ...... jo, to naudu, vajadzēs no tautas kabatas atdot.... valdība nav parakstījusies, ka morāli un materiāli atbild par saviem lēmumiem...
rinķī apkārt
r
Mūs var izvilkt divas lietas: 1. Dombrovskim izdodas noturēties līdz vēlēšanām. 2.Pirms vēlēšanām tautai nokrīt "zvīņas" no acīm un beizot tiek savēlēts Saeims, kurā apsalūto vairākumu sastāda JL ar savu apvienību un Dobrovskis turpina premjerēt tālāk apstākļos, kad Latvijas ekonomiku sastādošās nozares nonāk viena politiska spēka "apsaimniekošanā". Tad veiksmīgi varēs tikt galā gan ar nekaunīgiem ierēdņiem, gan ar visām citām problēmām. Pie tam Dombrovska pārstāvētā apvienība spēs veikt arī "iekšējo kontroli" pašu pārvaldītajā "saimniecībā", jo tomēr - tā ir politiska apvienība, kurā katram ir arī savas politiskas ambīcijas, nevis kā "Šķēles laikos". kad visas lietas mums kārtoja viens vienīgs oranžs virsaitis :)
tupaks
t
Mīkstie.Agrāk klanījāties Maskavai (Voss),tagad Briselei(Repše,Dombrovskis).Kāda atškirība?
Ērglis
Ē
Kapitāla pieauguma nodoklis būs, vismaz šajā valdības sēdē tas tika abalstīts. Protams, ja TP atkal nebūs šizofrēniska, kas ir pilnībā iespējams. Par divindenšu un progresīvā nodokli neceri. Kāmēr TP būs valdībā, šie nodokļi nekad neieraudzīs dienas gaismu.
Lelle
L
Izskatās, ka Rīgas birokrātu, parazītu un korumpantu bandas turpinās trekni baroties uz tā jau izgindušās un izmisušās tautas kakla....Kur ir lielo īpašumu, Pierīgas un Jūrmalas grezno villu(kapēc Kargins ar Krasovicki neko nemaksā, bet katru mēnesi izsūc 200tūkst.Ls?!!!), dividenšu, kapitāla pieauguma un galu galā arī progresīvais nodoklis??? NAV. Turpinās nabadzīgās tautas daļas aplaupīšana. JL ir pilnīgi un galīgi ļurbas. Laiks iziet ielas un padzīt visus vecos zagļus.
cony
c
Svarīgākais ir vienoties un lēnam virzīties uz priekšu un nepieļaut stagnāciju, pārejo nokārtos laiks un stabilāka koalīcija,pēc vēlēšanām.
dzeris - Ērglis
d
Bet, varbūt, taisni saprot un taisni to arī grib? Pēdējā cerība, iet uz visu banku?
Ērglis
Ē
Tautas partija neapzinās, ka šāda rīcība nozīmē tikai vienu - budžeta grozījumus nākošgad vasarā tieši PIRMS vēlēšanām, ar skarbiem griezieniem visiem? Jēziņ, cik varbūt aptaurēti politiķi, kad apdraudēta to eksistence.
dzeris - Berta
d
Dombrovskis jau teica, kas traucē - katram kantorim augsti lobiji politiķu vidū, kuru partiju vidū, cerams, jāstāsta nav, dabīgi, to vidū, kuru laikā ierēdņu aparāts trīsjkāršojies, jo visus savējos bija jānodrošina ar darbu. Valsts valodas asģebtūrss vien it kā esot piecas, un visas dara vienādu darbu, un tādi piem;ēri esot daudz, kad vienas funkcijas pilda divas un trīs iestādes.
Tautas bendes
T
Šitie jau neko citu nemāk, kā lāpīt budžetu uz strādājošo pensionāru, jauno vecāku un zīdaiņu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas