Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Valdībai divi varianti par māmiņu algu samazināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ansis
a
tetina pabalsts? vai tads ir Lietuva vai Igaunija? vai musejie kaut tada veida gribeja izcelties ar savu originelitati, ja citadi nevareja? viss butu skaisti, ja ja vien bankrots nedraudetu.
rūdolfs
r
ievai_ Tas, ka ģimenes pabalsts tiek noformēts, rēķinot no tēta algas, nenozīmē, ka tētis to saņem - nodaļā var palūgt skaitīt to uz māmiņas kontu vai speciāli bērna vajadzibām uztaisīto kontu. Diemžēl latvijā vēl joprojām ir tā, ka sievietes strādā sliktāk atalgotos darbus, tāpēc ir diezgan loģiski, ka pabalstu - kas aiziet bērna vajadzībām - aprēķina no tā, kas saņemm vairāk, tb. - vīrieša. Kas ar to bbērnu sēz mājās ir ģiemes iekšējā lieta
es te
e
Atbalstu priekšlikumu par 50% strādājošajām māmiņām, bet nu 400 Ls griesti gan ir pēdējais murgs.
tas ir vaks
t
tas ir vienkarsi vaks- ka var tracinat sievietes stavokli, kuram berni dzims lidz gada beigam...Ka var noteikt, ka stasies speka no septembra?! A rko gada nogale dzimusie mazuli sliktaki par tiem, kas dzims vasara? Viena un otra gadijuma vecaki maksajusi nodoklus. Par ieredniem gan valdiba ir parupejusies, ierakstot likuma par valsts darbinieku atlidzibu, ka noteikums, piemeram, par berna piedzimsanas pabalsta ierobezojumu stajas speka kaut kadu 306 dienu laika pec likuma stasanas speka.
Karlis
K
Maminam jaanem nost lai Dripeem un Marsaaaniem sanaktu pilnaa apjomaa!
air
a
Varu tikai apbrīnot daudzu Latvijas žurnālistu neprofesionalitāti. Vismaz 20% no krīzes dziļuma gulstas uz viņiem. Piemēram šodien LR1 18.00 kā ziņu virsrakstu pasniedz tēzi, ka māmiņu algas tiks samazinātas uz pusi. Tikai pēc 15 min. atreferējumā piebilst, ka tas attieksies uz strādājošām māmiņām. 80% klausītājiem prātā palika protams ziņas virsraksts, kas tikai pastiprina vispārējo depresiju. Tāpat TV3 un LNT ziņu vadītāji ik pa brīdim uzdod ekonomikas sfērā diletantiskus jautājumus. Ja paklausās ziņas un pēc tam to, ko reāli ir teikuši, tad ļoti bieži starpība ir milzīga, jo žurnalist nav izpratis jautājuma kontekstu.
ass
a
Ar ko pensionāri ir labāki vai savādāki par bērniem. Esmu par to, lai arī viņiem tiek samazināta pensija, kā arī tiek liegts strādāt un vienlaicīgi saņemt pensiju.
Bille
B
Un ko tad tās strādājošās māmiņas tagad darīs? Tāpat strādās, kas varēs, kā līdz šim, tikai algas centīsies saņemt "aploksnē". Jocīga tomēr valsts- negrib saņemt strādājošās māmiņas nodokļus no oficiālās algas.
ex
e
1) Esiet uzmanīgi! 2) Nekādā gadijumā neaiztiekiet tos, kas šodien palikuši stāvoklī!!! Tie cilvēkiem ko iesaka Cienījamie Ministiri? ABORTU trešajā mēnesī? Loši!
Ars
A
Sviests - demogrāfija mums ir lielos mīnusos, bet tieši māmmiņu pabalsti jāsamazina pirmie un vienīgie.
Sniper'sEye
S
Kāpēc nikni tikai sprauslāt?! Kur konstruktīvi risinājumi?! Jā, maz tagad naudas, grib valdība smazināt, -- tad nu, valdība, pasakiet, cik ilga būs krīze un --- līdz ar to samazinājums? Ierakstiet savu termiņu/priekšstatu likumā: uz krīzes pārvarēšanas laiku -- 2011. gadam vai, kamēr sasniegsim bezdeficīta budžetu! Ir labi apjaust, ka --, ja šie jampampiņi pa kluso cer tā nedarīt un visu samazināt uz m''užīgiem laikiem/nezināmiem laikiem, tad ... balsošana ar aviobiļeti vienā virzienā: Austrālijā un Kanādā darbarokas vēl arvien vajadzīgas. Cerības vismaz tiem, kam bērni vēl var dzimt, bet -- lai latviešu bērni nedzimst Latvijā, jo Latvija tos nav pelnījusi.
X+Y
X
Pašreizējā ekonomiskajā situācijā - nepieciešams pasākums. Pabalsta jēga taču ir palīdzēt NESTRĀDĀJOŠIEM vecākiem.
kraa
k
Kā jūs nesaprotat, ka tas, kurš aiziet strādāt pēc tā bērna, taču turpina valstij maksāt nodokļus, tas tak valstij pašai izdevīgi! Paldies par kūkām. Kur jēga maksāt nodokļus, ja varēšu saņemt kaut kādus 400 latus?! Un ja turklāt eju strādāt, tad tikai 200?! :)) tad man izdevīgāk vispār visu algu ņemt uz ķepas un āmen. parēķini, cik iekrāsies pašam kabatā, ja nemakasā nodokļus no tā, lai tev atmestu 400 (patiesībā 200) - 2us bērnus izaudzināt var :)))
renrins
r
Jā un tas, ka es pēc tam strādājot turpinu maksāt nodokļus, arī nav nekas, vai ne? :) Kā tev šķiet, kādēļ tad cilvēki šādi rīkojas (ka vīrietis ņem šo pabalstu)? Ne jau aiz labas dzīves.
Vika
V
Esmu uzaudzinājusi 3 bērnus un nekādu māmiņtētiņalgu neesam saņēmuši, tāpēc valsts rūpes par bērniem redzu savādāk nevis ,partiju reitingu celšanai, iešķiebt kaut kādu pabalstu . Jānodrošina bērni ar labiekārtotiem bērnu dārziem, skolām, jādod iespēju sportot, attīstīt talantus utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas