Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Vaškevičs turpinās strādāt VID

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) sekos tam, lai Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) vadība rīkotos atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai par Muitas kriminālpārvaldes vadītāju Vladimiru Vaškeviču, kurš līdz ar pielaides anulēšanu vairs nevar turpināt strādāt līdzšinējā amatā . "Lēmumus par padotības iestāžu darbinieku pieņemšanu vai atlaišanu pieņem, protams,  iestādes vadība. Tas attiecas arī uz Vladimira Vaškeviča lietu," informēja ministrs.

Kā skaidro A.Slakteris: "Nekavējoties meklēt VID Kriminālpārvaldes direktora amata kandidātu bija mans pamudinājums, lai, mainoties vadītājam, netiktu kavēta sekmīgi un mērķtiecīgi iesāktā noziedzīgo grupējumu apkarošanu." Kad VID vadība būs pieņēmusi galīgo lēmumu par šī darba veicēju, finanšu ministrs iepazīsies un uzklausīs argumentus, kādēļ šāda izvēle izdarīta.

Diena jau rakstīja, ka VID Muitas kriminālpārvaldes vadītājs V.Vaškevičs, kurš pagājušā otrdienā ieradās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai sniegtu liecības, turpinās strādāt VID, kaut viņam anulēta pielaide valsts noslēpumam. TV3 raidījumam Nekā personīga VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns norādīja, ka pēc likuma V. Vaškevičam jāpiedāvā līdzvērtīgs amats, kur nav nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

Atlaist no darba V. Vaškeviču VID nedrīkstot, jo KNAB atrastie pārkāpumi nav saistīti ar dienesta pildīšanu. Konkrēts amats Vaškevičam neesot izdomāts, informēja raidījums. „Mums ir daudz un dažādas sfēras, tai skaitā struktūru modernizācijas, saimniecības struktūrvienības, nodokļu struktūrvienības. VID nebeidzas tikai ar finanšu policiju, vai muitas kriminālpārvaldi,” klāstīja Dz. Jakāns, piebilstot, ka VID lēmumi attiecībā uz Vaškeviču varētu mainīties, kad viņam uzrādīs apsūdzību. Līdz novembrim turpinās arī dienesta pārbaude.

Tikmēr par VID ēkas būvniecību uz V. Vaškeviča oficiāli šķirtās sievas Ināra Vilkastes kādreiz piederošās zemes Mežaparkā jau noslēgts līgums, vēsta raidījums. 27. maijā parakstīts dalībnieku līgums starp valsts akciju sabiedrību „Valsts nekustamie īpašumi" un bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra vadīto SIA „Mežaparks SPV".

Lai ēku uzceltu, ir nodibināta kopīga SIA - " Biroju centrs ezerparks". Tajā mazākie īpašnieki ir Finanšu ministra Ata Slaktera (TP) padotībā esošā akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi". Bet kontrolpakete pieder Gundara Bojāra pārstāvētajai firmai, kas turklāt kopuzņēmuma pamatkapitālā ieguldījusi šo pašu Mežparka zemi, vēstī raidījums. "Šī ciešā sadarbība liecina, ka valsts nepretosies un vairs neprotestēs idejai būvēt dienesta ēku uz zemes, kuras kādreizējie īpašnieki nokļuvuši ciešā KNAB redzeslokā," secina raidījums Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas