Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Vētra sabiedrisko transportu ietekmē minimāli

Ventspilī, kur vēja ātrums brāzmās jau sasniedz 18 m/s, ostu slēgt nav plānots. Neskatoties uz apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem pa valsts galvenajiem ceļiem daudzviet Vidzemē un Latgalē, starppilsētu autobusi kursē ar 10 līdz 15 minūšu kavēšanos. Pēc saraksta kursē arī vilcieni, bet lidostā “Rīga” daži reisi nedaudz kavējas.

«Parasti vētras laikā ostu neslēdzam, taču kuģu kustība notiek pēc kapteiņu ieskatiem, kuri parasti neriskē un vētru nogaida, tādēļ kuģu kustība šobrīd nenotiek,» Dienai skaidro Venstpils ostas kontroles daļā. Kuģi, kas šodien plānoja iziet no ostas, nogaida vētru, savukārt ienākšanu ostā gaidošo kuģu kapteiņi no Ventspils ostas saņēma rekomendāciju nogaidīt aiz Kolkas raga, jo Rīgas jūras līcī ir mazāki viļņi.Savukārt starptautisko pasažieru pārvadājumu kompānijas Eurolines Baltic pārstāve Unda Bujane uzsver, ka pagaidām viņas rīcībā nav informācijas par sniega sanesumos uz ceļiem iestigušiem autobusiem. Eurolines autobusi kavē ne vairāk kā par 15 minūtēm, ko U.Bunjane skaidroja ar piesnigušu ceļu radītiem lielākiem sastrēgumiem.Pagaidām bez kavējumiem kursē arī kravas un pasažieru vilcieni, _Dienai _apstiprināja Latvijas dzelzceļa Sabiedrisko attiecību daļas mediju attiecību vadītājs Māris Ozols. «Viss pagaidām norit pēc saraksta, jo par laimi uz sliedēm nav sakrituši koki,» precizē M.Ozols.Arīdzan Starptautiskajā lidostā “Rīga” neviens reiss nav atcelts, liecina lidostas mājas lapā publicētā informācija. Gan ielidojošie, gan izlidojošie reisi caurmērā kursē pēc saraksta, vēl pēcpusdienā daži reisi ielidoja pat ātrāk nekā paredzēts. “Nevar runāt, ka laika apstākļi būtu ietekmējuši reisus. Esošie laikapstākļi ir mobilizējuši visus spēkus uz skrejceļa tīrīšanu,” _Dienai _skaidro lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts. Viņš uzsver, ka šajā brīdī, vadoties arī pēc sinoptiķu prognozēm, lidosta pat neapsver iespēju slēgt lidostu. “Galvenais, lai nebūtu sānvējš, jo tas visbūtiskāk ietekmē pacelšanos un nosēšanos. Pašreizējais vējš nav ar sānvēja īpašībām, tāpēc tas lidostas darbu neietekmē,” teic M. Langrāts.

Pasažieri gan stipro vēju izjūt. Kāda Dienas satikta lidmašīnas pasažiere, kura ceļoja uz Rīgu ar reisu no Stambulas, atzinās, ka "bijusi ļoti bailīga nosēšanās". Viņa klāstīja, ka pirms nosēšanās lidmašīnas pilots informējis par laika apstākļiem Rīgā, kas jau liecināja, ka piezemēšanās nebūs tā patīkamākā. "Pats bailīgākais bija tas, ka jau tuvu pie zemes lidmašīna tā līgojās, ka bija pavisam nepatīkami, bet beigās viss bija labi - pēc veiksmīgās nosēšanās pasažieri kārtīgi applaudēja," klāsta pasažiere, piebilstot, ka viņa nav lidmašīnu profesionāle, tāpēc neapšauba pilotu meistarību. Pasažieri apstiprina, ka lidostā novērojamas vairākas sniega tīrītāju mašīnas.


(papildināta ar jaunāko informāciju no lidostas "Rīga" 1. un 5. rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas