Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Vidējais atalgojums "Latvijas Valsts mežos" pērn turpinājis pieaugt

Daudziem valsts uzņēmuma Latvijas Valsts meži darbiniekiem pērnā gada otrajā pusē atalgojums pieaudzis, kā dēļ vidēji uzņēmumā vidējā alga pieaugusi no aptuveni 730 pērnā gada aprīlī līdz 816 latiem decembrī. Turklāt ap 140 personām uzņēmumā alga rakstāma ar četrciparu skaitli, liecina 4. Atmodas tautas armijas publicētie dati. Valdība konceptuāli vienojusies, ka šogad uzņēmums drīkst prēmēt savus darbiniekus.

Internetā publicētie dati par uzņēmuma darbiniekiem izmaksāto atalgojumu liecina, ka vēl decembrī aptuveni pussimtam darbinieku atalgojums bijis virs diviem tūkstošiem latu, bet kāda persona saņēmusi apaļus trīs tūkstošus, tas ir arī augstākais izmaksātais atalgojums. 2009. gada pavasarī noticis atalgojuma samazinājums, kad arī sarukusi uzņēmumā izmaksātā vidējā alga par vairāk nekā simts latiem līdz aptuveni 730 latiem. Taču līdz gada beigām pieaudzis gan uzņēmumā nodarbināto skaits, gan vidējais atalgojums.

Savulaik kāda persona no uzņēmuma vienā mēnesī saņēmusi vairāk nekā 30 000 latu. Tas notika 2003. gada jūnijā un šī persona vēl joprojām strādā uzņēmumā. Lielas summas izmaksātas arī 2008. gada jūnijā, kad piecas personas saņēmušas 20 000 latu. Šīs labi atalgotās personas turpina darbu uzņēmumā.

Jāpiezīmē, ka februārī Latvijas Valsts meži saņēma Zemkopības ministrijas meža nozares gada balvu Zelta čiekurs nominācijā "Par inovatīvu uzņēmējdarbību". Tobrīd uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks norādīja, ka pirms desmit gadiem, uzsākot darbību, uzņēmums par stratēģisku pamatprincipu pieņēma – izdzīvo un attīstās tas, kurš mainās. "Mūsu izpratnē inovācijas nozīmē arī jaunievedumu ieviešana uzņēmuma vadībā, plānošanā un problēmu risināšanā," saņemot balvu, teica R. Strīpnieks. Viņa alga, saskaņā ar pieejamiem datiem decembrī varētu būt, ka bija 2833 lati.

Dati publicēti no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas, apgalvo to publicētāji. Regulāri to veic persona sociālajā tīklā Twitter no profila Neo.

Latvijas Valsts mežu Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs Nozare.lv solījis uzņēmuma viedokli par publiskotajiem datiem paust nākamnedēļ, kad būs salīdzināti Neo publiskotie dati ar uzņēmumā grāmatvedībā esošajiem.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas