Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Vilkaste Latvijā; par savu statusu kriminālprocesā nerunā

Uzņēmēja Ināra Vilkaste, kas vairākas nedēļas atradās ārzemēs, Rīgā cietušās statusā piedalās krimināllietas izskatīšanas turpinājumā pret uzņēmēju Raimondu Štālbergu, kurš apsūdzēts par naudas izspiešanu no savas bijušās biznesa partneres, pirmdien pārliecinājās Diena. I.Vilkaste ar advokātu starpniecību gan paziņoja, ka Dienai neatbildēs «ne uz vienu jautājumu», atsakoties atbildēt arī, vai viņai piemērots aizdomās turētās statuss kādā kriminālprocesā.

Ceturtdien LNT Ziņu dienestam viņas advokāts Ainārs Platacis apstiprināja, ka KNAB viņai plāno piemērot aizdomās turamās statusu Rīgas Domes kukuļošanas lietā.

Kā svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga", Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kādā lietā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšniekam Vladimiram Vaškevičam plānojot piemērot aizdomās turētā statusu. Raidījums, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja, ka KNAB V.Vaškevičam bija izsūtījis pavēsti ierasties birojā, lai varētu viņam piemērot aizdomās turētā personas statusu. Iemesls — V.Vaškevičs nespēja pierādīt lielu naudas summu izcelsmi. Kopš maija vidus līdz pat jūlija sākumam V.Vaškevičs devies ikgadējā atvaļinājumā un atrodas ārzemēs, tāpēc KNAB viņam aizdomās turētā statusu nevar piemērot. Likums nosakot, ka pie izmeklētāja jāierodas pašam muitniekam vai arī viņa advokātam.

Kā ziņoja "Nekā personīga", aizdomās turētās statusu KNAB plāno uzrādīt arī V.Vaškeviča šķirtajai sievai I.Vilkastei, kura arī atrodas ārzemēs. I.Vilkaste tiekot turēta aizdomās par kukuļošanu vērienīgajā Rīgas domes korupcijas skandālā. Iespējams, viņa maksājusi miljons eiro, lai panāktu plānojuma maiņu sev piederošajā zemesgabalā, ko vēlāk pārdeva par 30 miljoniem latu. Šo informāciju LNT Ziņu dienestam ceturtdien apstiprināja A. Platacis. Viņš norādīja, ka no KNAB saņemts aicinājums pēc Jāņiem ierasties birojā, kur viņai plānots piemērot aizdomās turamās statusu, balstoties uz R. Štālberga liecībām.

KNAB ziņas par aizdomās turamo statusu piemērošanu I.Vilkastei un V.Vaškevičam "Nekā personīga" nedz apstiprināja, nedz noliedza. Informācijas nebija arī abu advokātam Aināram Platacim.

"Nekā personīga" arī atzīmēja, ka pirms došanās uz ārzemēm ar V.Vaškeviču ticies aizsardzības ministrs Vinets Veldre. V.Veldre nenoliedz, ka ar V.Vaškeviču pazīstams vēl no laikiem, kad strādāja Pārtikas veterinārajā dienestā. Šī iestādes cieši sadarbojās ar V.Vaškeviča vadīto muitu. Ministrs apgalvoja, ka ar V.Vaškeviču nesen ticies lielveikalā MC2, lai runātu par suņiem un citām sadzīviskām lietām.


(papildināta ar jaunāko informāciju 1. un 3 rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas