Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Zatlers ar Ķīnas prezidentu runās arī par Tibetu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
neatbalstu zatlera ielūgumu
n
neatbalstu zatlera ielūgumu ķīnas prezidentam apmeklēt latviju
FFF
F
Ak, jā nezinātājiem piebildīšu, ka ar šiem reaktōriem var ražot sašidrināto ūdeņradi, ko izmantot, kad Daugavā ūdens zems, vai ja nav vēja vēja ģenerātōriem. Tas dotu mums to enerģētisko neatkarību, jo godīgi runājot tās Pebbles var taisīt arī no igauņu urāna rūdas.
FFF
F
Pie reizes Zatlers varētu ieminēties par Pebble Bed reaktōriem, kas ir jau ceturtās paudzes, drošāki jo vienkāršāki. Ķīnieši vienu rūpniecisjo patlaban ceļ Šanhajas pilsētā. Taisni tādu kāds noderētu mums Kurzemē. Pašiem šiem, vēl nav tā īsti izdevīgi tos apgūt, jo tie mazāki un īsti neatbilst iekšzemes Ķīnas mērogiem un tempiem uz šo brīdi. Bet ustādīt vienu Eirōpā šiem būtu prestiža jautājums.
to sestdienies uc
t
"Tas patiešām ir ok. Vienīgais, ko Latvija var darīt ar tādām valstīm kā Ķīna, ir - runāt. Neesam mēs ne ASV, ne Vācija, lai finansiāli spētu atbalstīt Ķīnas opozīciju vai tibetiešus, tāpat par kādām ekonomiskajām sankcijām mēs varam runāt? Ķīna par to pasmiesies. Labākais, ko mēs varam darīt, ir pārstāt pirkt tos ķīniešu mēslus, ko tirgo veikalos, nevis izlamāt Zatleru un 5 minūtes pēc tam iegādāties jaunu mobilo, ražotu Ķīnā. Vēl valdība varētu ierobežot visādu Ķīnas preču importu" Sestdieni, pasties kur tev razotas mobila baterejas, kur razots ( ne designed, tavs dators:) un galu gala ieskaties savas apenes, tur uz birkas bus rakstits visticamak made in China , beidziet akstities pa to Tibetu, .nevienam vinu nevajag iznemot KInu, un Zatler nebruke muti, jo tie , cietis tautieshi kas KInaa:))
ZZZ
Z
Šī ir unikāla iespēja Ķīnai! Tikšanās ar plaukstošās Latvijas viedo prezidentu atstās neizdzēšamas pēdas ikvienas valsts vadītāja un visas tautas apziņā.
Gatis
G
un ko tad viņš viņam tādu pateiks,mūsu prezidentam tak nav mugurkaula,tik visu laiku piekritīs un teiks jā jā jā:)))
FFF
F
Zatlera teksts neizklausās pārdomāts. Ar šādu pieminēšanu vispār ir pieklājīgāk nepieminēt. Daudz labāk būtu ieteikums, par mazām nācijām (nejakt ar valstīm) buferzōnā, kā tas tagad ir starp krieviem un vāciešiem. Ar piebildi; protams, ja lielā nācija vairs nav tādu vai citādu kompleksu apsēsta. Vispār, šī saruna ir unikāla iespēja Latvijai. Proti, pat jāpāņi rēķinās ar mums kā līdzvērtīgiem jā reiz sūta savus ļaudis pētīt Abrenes risinājumu, kā versiju Kuriļu salām, (kas protams ir atrisināms jautājums tikai caur ainu nāciju un valsti).
1
1
UN PAR KO VIŅŠ RUNĀSIES???
...
.
Gribētu redzēt kādi jūs paši būtu prezidenti. Anonīmi internetā visi muldēt māk.
Tumsonis
T
Uū, tauta, toreiz tak Tibeta nebija brīva. Sitam Vairu krustā! :)
Lauris
L
Un ko tad viņš teiks? Nedariet tā? hahahahah
Tumsonis
T
Tikko LNT no arhīva rādīja Vairu Ķīnā. :))
Alibi
A
Valdis nav vainīgs, ka viņa kancelejas darboņi grib pabūt Pekinā , bet , lai tas notiktu, jāņem līdzi prezidents.
lala
l
ticam, zatlera kungs, ticam.
inde
i
A ta brauc pats! Tevi noteikti klausīsies! Vēl jo vairāk tāpēc, ka āksts droši vien neesi un uz tualeti arī pats bez pasūtīšanas vari aiziet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Jānis Jurkāns, bijušais ārlietu ministrs

Tas ir liels politisks panākums, ka Ķīnas prezidents tiekas ar Latvijas prezidentu, jo, ja jūs zinat mērogus, ja jūs saprotat, cik Ķīna ir nopietns spēlētājs pasaules starptautiskajā arēnā, tad Latvijas prezidentam izmantot iespēju tikties ar Ķīnas prezidentu, ir liels politisks panākums. Jautājums, par ko runāt. Es nekad nejauktos Ķīnas iekšējās lietās. Kas ir Latvija, lai mācītu Ķīnu, kā pareizi dzīvot?

Toms Rostoks, politologs

Tikšanās ar Ķīnas prezidentu ir uzskatāma par panākumu, jo Ķīna ir viena no pasaules lielvarām. Jautājums ir tikai par tikšanās dienaskārtību, un ceru, ka tas būs kas vairāk par olimpisko rezultātu apspriešana. Viss ir atklarīgs no tā, kas tur tiek pārrunāts, vai viņiem ir ko runāt vai nav. Ja tas ir tikai protokola dēļ, tad tam nekādu lielu vērību pievērst nevajadzētu.

Pēteris Viņķelis, bijušais diplomāts

Valda Zatlera tikšanās mērķi ar Ķīnas prezidentu ir gan diplomātiskā pieklājība, gan ekonomiska rakstura - Ķīnas tranzītkravu  piesaiste Baltijas ostām. Ir arī vienkārši neiedomājami, ka Zatlers varētu  šai sarunā ignorēt cilvēktiesību un Tibetas jautājumu. Tāpēc Latvijas sabiedrība uzmanīgi sekos Zatlera teiktajam pēc sarunas un, es ceru, prasīs no Zatlera skaidru, skaļu un principiālu nostāju cilvēktiesību jautājumos.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas