Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Zatlers kritizē, ka deputātiem nav pozīcijas par Satversmes grozījumiem

“Notikušas sešas apakškomisijas sēdes, ko komisijas dalībniekiem katra frakcija ir uzdevusi aizstāvēt, tas ir pamatjautājums. Vēlētāji arī grib zināt, kā katra katra partija rīkosies, ” pirmdien intervijā LNT kritiku Saeimas deputātiem, kuri atbildīgi par Satversmes grozījumu izstrādi, veltīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

 “Mani pārsteidz tas, ka neviena no partijām nav pateikusi, kādu kvorumu vēlas šiem grozījumiem un, vai vispār vēlas šos grozījumus, vai ir kādi ierobežojumi. Viss par ko runājām jau no pavasara, kopš ir pieejami Konstitucionālās komisijas priekšlikumi,” teica Valsts prezidents.

Reaģējot uz prezidenta izteikumiem, Pilsoniskās savienības (PS) Saeimas frakcija šodien nosūtīja vēstuli Valsts Prezidentam, kurā atgādina, ka PS deputāti tūlīt pēc referenduma Saeimas prezidijam iesniedza Satversmes grozījumu projektu, paredzot, ka ne mazāk kā viena desmitā daļa vēlētāju var ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu. Grozījumu projekts noteica, ka gadījumā, ja tautas nobalsošanā vairākums balsotāju, kas nav mazāks par pusi no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita, izsakās par Saeimas atsaukšanu, tad Saeima uzskatāma par atsauktu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc tautas nobalsošanas. PS atzīmē, ka minēto grozījumu projektu Saeima noraidīja un līdz ar to tas komisijā netika izskatīts.

Iepriekš prezidents vēlējās, lai Satversmes grozījumi tiktu izstrādāti līdz Ziemassvētkiem. Ar šādu iniciatīvu viņš vērsās Saeimā. “Es nesteidzināšanu, bet mans spiediens būs vienmērīgs un ciešs,” jautāts, kā rīkosies, ja deputāti neizpildīs uzdoto, atbildēja V.Zatlers.

Otrdien Saeimas Juridiskās komisijas apakškomisija, kas izstrādā Satversmes grozījumus, plāno iepazīstināt ar darba rezultātiem.

Diena jau rakstīja, ka Saeimas apakškomisija, kas sagatavo grozījumus Satversmē par Saeimas priekšlaicīgām vēlēšanām, vienojās, ka šie Satversmes grozījumi stāsies spēkā tikai pēc nākamajām vēlēšanām un attieksies uz nākamā ievēlētā prezidenta tiesībām rosināt Saeimas atlaišanu. Jautājumā par to, vai Saeima var pati sevi atlaist, ja to ierosinājuši viena desmitā daļa vēlētāju, vai arī ja šāda ierosinājuma nav, apakškomisijas deputātu domas dalījās.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas