Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Zatlers: tikšanos ar Ķīnas vadību nedrīkst laist garam

Valsts prezidents Valdis Zatlers Olimpisko spēļu laikā tiksies arī ar Ķīnas valdības pārstāvjiem un runās par politiskajiem jautājumiem, tas bija noprotams no Valda Zatlera teiktā otrdien Latvijas televīzijas Panorāmai.

“Man būs iespēja tikties ar Ķīnas vadību, tas jau ir apstiprināts. Tā ir izdevība, ko nevajag laist garām. Mēs runāsim par visiem mūs interesējušiem jautājumiem,” teica V.Zatlers. Viņš arī pamatoja, ka piedalīsies Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, jo vienmēr ir atbalstījis olimpisko kustību, jo “tā ir par mieru, saprašanos un par konfliktu izbeigšanu”.

V.Zalters arī vēlreiz uzsvēra, ka ir jāatbalsta savi sportisti, īpaši uzsverot, ka olimpisko ceļazīmi izcīnījusi sieviešu basketbola komanda. “Mēs esam dziedātāju tauta, bet jāatzīst, ka grūtajos okupācijas gados mēs bijām basketboltauta,” teica prezidents.

Jau ziņojām, ka noskaidrojies, ka Latvijas prezidents būs vienīgais Baltijas valstu prezidents un viens no nedaudzajiem Eiropas Savienības valstu prezidentiem, kas piedalīsies Olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

Lietuvas prezidents Valds Adamkus šodien pēcpusdienā paziņoja, ka nepiedalīsies Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Kā Dienai sacīja Lietuvas prezidenta preses sekretāre Rita Grumadaite, Valds Adamkus ir "izvēlējies formu nepaskaidrojot iemeslu kāpēc". Viņa neapstiprināja, ka lēmums pieņems politisku motīvu dēļ.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess par lēmumu ceremonijā nepiedalīties paziņoja jau pavasarī. BNS iepriekš rakstīja, ka Ilvess nebrauks uz Pekinu, jo tajā laikā būs aizņemts.

Cilvēktiesību aktīvisti aicinājuši pasaules līderus boikotēt olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju 8.augustā, lai protestētu pret cilvēktiesību pārkāpumiem Ķīnā. Aicinājumi boikotēt olimpiskās spēles vai vismaz atklāšanas ceremoniju sākās pēc nesenās vardarbības Tibetā.

Pagaidām zināms, ka ceremonijā no ES līderiem piedalīsies arī Horvātijas prezidents Stjepans Mesičs, Somijas premjerministrs Mati Vanhanens, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Nīderlandes premjerministrs Jans Balkenende. Sarkozī līdz ar Franciju ceremonijā pārstāvēs arī ES, jo Francija rotācijas kārtībā ir 27 valstu bloka prezidējošā valsts.

Atklāšanas ceremonijā piedalīsies arī ASV prezidents Džordžs Bušs.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IZLASI LIETUVAS PREZIDENTA PAZIŅOJUMU

«Надеюсь, что открытость Китая перед миром, развиваемый в стране диалог и прогресс получат своё продолжение и по окончании Олимпийских игр.»

Teksts krievu valodā

Teksts angļu valodā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas