Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - ZRP vēlēšanām piesaka 114 kandidātu

Zatlera Reformu partija (ZRP) trešdien 11.Saeimas vēlēšanām pieteica 114 deputātu kandidātu, aģentūru BNS informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

CVK pārstāve Kristīne Bērziņa norādīja, ka partija pieteikusi kopumā 114 kandidātu no kopumā 115 iespējamiem. Pilns saraksts nav Rīgā, kur pieteikti 32 kandidāti no 33 maksimāli iespējamiem.

Rīgā līderis būs partijas premjera amata kandidāts 31 gadu vecais uzņēmējs Edmunds Sprūdžs. Otrais numurs Rīgā ir partijas nosauktajam finanšu ministra amata kandidātam Vjačeslavam Dombrovskim. Pirmo piecnieku Rīgā noslēdz Ainis Dābols, Vija Tirzmale un Viktors Makarovs.

Rīgā startēs arī mūziķis Valters Frīdenbergs, kuram ir 31.numurs. Iepriekš viņš bija LPP/LC biedrs.

Eksprezidents Valdis Zatlers ar pirmo numuru startēs Vidzemē. Otrā vēlēšanu sarakstā ir Zatlera prezidentūras laika padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Sondore Kukule. Pēc viņas sarakstā ir Valsts prezidenta paspārnē strādājošās Stratēģiskās analīzes komisijas pārstāve Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Sarma Freiberga un Rihards Kozlovskis.

Vienam no Atmodas laika līderiem Romualdam Ražukam, kurš tagad pievienojies ZRP, ir desmitais numurs. Šajā vēlēšanu apgabalā balotējas arī ārzemju latvietis un mūziķis Austris Grasis, liecina kandidātu saraksts.

Saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā līderi ir Latgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centra darbinieks Oskars Zuģickis, kā arī Ilga Šuplinska, Juris Viļums, Gustavs Norkārklis un Valdis Labinskis.

Kurzemē pirmajā piecniekā ir Inita Bišofa, Zatlera padomniece viņa prezidentūras laikā Inese Lībiņa-Egnere, kā arī Edmunds Demiters, Rita Vilnīte un Jānis Junkurs.

Savukārt Zemgalē pirmais numurs ir Jānim Ozoliņam, bet otrais ‒ Vienotību pametušajam un 10.Saeimas deputāta mandātu nolikušajam Klāvam Olšteinam. Zemgales saraksta līderi ir arī Pāvils Jurjāns, Inga Vanaga, Valerjans Vizulis. Zemgalē startēs arī 1991.gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais.

Jau ziņots, ka ZRP partija tika dibināta tikai 23.jūlijā, dienā, kad notika tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu, kuru ierosināja tolaik vēl Valsts prezidenta amatā esošais Zatlers.

Vēstīts arī, ka ZRP sarakstu iesniegšana trešdien CVK aizkavējās, jo tika konstatētas neprecizitātes ZRP kandidātu sarakstos elektroniskajā versijā un papīra formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas