Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Žurnāliste Inta Lase kļūs par Zatlera preses sekretāri

Bijusī Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta galvenā redaktore un raidījuma De Facto veidotāja Inta Lase kļūs par jaunievēlētā Valsts prezidenta Valda Zatlera preses sekretāri, Dienai tapa zināms no neoficāliem avotiem. I.Lase sarunā ar Dienu ne apstiprināja, ne noliedza šādas ziņas. Viņa stāstīja, ka plašāka informācija par V.Zatlera komandu varētu būt pieejama šodien pēc jaunā prezidenta preses brīfinga ap plkst. 15 ar kancelejas vadītāja amatam izvēlēto Eduardu Stipro.

Vēlāk I.Lase aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir pieņēmusi piedāvājumu un turpmāk strādās Zatlera komandā. Viņa teica, ka žurnālistikā ir pavadījusi desmit gadus, kuru laikā ir izdarīts maksimāli iespējamais no žurnālista pozīcijas, lai sistēmu padarītu labāku. Katram cilvēkam savā dzīvē pienāk brīdis, kad ir kaut kas jāmaina, un šis brīdis man ir pienācis, sacīja I.Lase. Viņa uzsvēra, ka augsti vērtē prezidenta biroja vadītāju Eduardu Stipro un citus V.Zatlera padomniekus, "par kuriem var teikt to labāko, jo viņi ir profesionāļi".

Žurnālists Kārlis Streips ir neizpratnē par šādu kolēģes rīcību. "Tas ir absolūts apkaunojums žurnālistikai. Vienpersoniski grauj pārliecību, ka žurnālisti Latvijā nav uzpērkami, it īpaši De facto, kas ir viens no žurnālistikas citadelēm mūsu valstī. Man vienkārši trūkst vārdu", teica K.Streips.

Pēdējā gada laikā bija saasinājušās ziņu dienesta un LTV vadības attiecības. I.Lase tā rezultātā zaudēja Ziņu dienesta galvenās redaktores vietu un šobrīd strādā, veidojot raidījumu De Facto. Žurnāliste visai atklāti ir runājusi par konfliktu ar televīzijas vadību.

Šosvētdien ir paredzēts šīs sezonas pēdējais raidījums De Facto, kuru vajadzētu vadīt I.Lasei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas