Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - ZZS nosauc savus ministru amatu kandidātus

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien valdes sēdē apstiprinājusi ministru amatu kandidātus, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzija.Veselības ministra amatam izvirzīts Juris Bārzdiņš, satiksmes ministra postenim - līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis, izglītības ministra amatam - Rolands Broks, bet labklājības ministra krēslam - Ilona Jurševska.Zemkopības ministra amatā ZZS izvirzījusi līdzšinējo ministru Jāni Dūklavu, bet apvienoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) vadīs Raimonds Vējonis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka valdes sēdē lēmums par ministru amatu kandidātiem pieņemts vienbalsīgi, turklāt neesot šķirots, kuras partijas kuru jomu uzņemsies, bet ir lemts pēc tā, kuri kandidāti ir profesionāli un varētu baudīt sabiedrības uzticību.

A. Brigmanis sacīja, ka ZZS valde pieņēmusi izaicinājumu strādāt ar šīm sešām ministrijām, kā arī nolemts pamatā paust atbalstu valdības deklarācijai, kuru drīzumā varētu arī parakstīt.

A. Brigmanis arī norādīja, ka ar Dombrovski panākta vienošanās, ka pamatfinansējums Veselības ministrijai nākamgad netiks samazināts un pievienotās vērtības nodokļa likme medikamentiem netiks palielināta.

A. Brigmanis pastāstīja, ka ZZS valdes sēdē piedalījies arī Lembergs, kurš joprojām iebilst pret sešiem ZZS atvēlētajiem ministru portfeļiem, tomēr balsojumā atturējies un "nekādas veto tiesības neizmantoja".

Jurševska ir gatava šā amata ieņemšanai, jo ilgi strādājusi plecu pie pleca ar Auguli

Labklājības ministra amata kandidāte Ilona Jurševska norādīja, ka svarīgākais viņas iespējamajā pārraudzības jomā būšot turpināt veiksmīgi iesākto un nodrošināt pēctecību. Viņa uzsvēra, ka galvenais šīs ministrijas uzdevums ir parūpēties par to, lai palīdzību saņemtu cilvēki, kuriem tā visvairāk ir nepieciešama.

Viņa pauda uzskatu, ka esot gatava šī amata ieņemšanai, jo ilgi strādājusi plecu pie pleca ar Auguli un bijusi klāt pie lēmumu izskatīšanas un pieņemšanas. Tāpat viņa esot ieguvusi lielu pieredzi, strādājot Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Broks plāno nodrošināt veiksmīgi sākto reformu pēctecību

Izglītības ministra amata kandidāts Rolands Broks norādīja, ka plānojot nodrošināt veiksmīgi sākto reformu pēctecību.

Bārzdiņš vēlas panākt, lai veselības nozari neuztver kā "grūto ministriju"

Veselības ministra amata kandidāts Juris Bārzdiņš atzina, ka vēlas savas darbības laikā panākt, ka šo ministriju un nozari vairs neuztvertu kā "grūto ministriju". Viņš kā galvenos mērķus uzsvēra cilvēkresursu trūkuma novēršanu, kā arī darba un iestāžu struktūras efektivitātes palielināšanu.

(papildināta ar viedokļiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas