Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (15:23) - Saistībā ar balsu pirkšanas skandālu Zaķis apturējis darbību Vienotībā

Līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos, Saeimas deputāts Dzintars Zaķis apturējis savu darbību partijā Vienotība. Par to Zaķis svētdien, 12.oktobrī, informējis partijas valdi, portālam Diena.lv pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Aģentūrai LETA viņš gan uzsvēris, ka turpinās darboties Vienotības 11. Saeimas frakcijā un deputāta mandātu nolikt neplāno. Tāpat Zaķis neatteiksies no 12. Saeimas deputāta mandāta, lai "kalpotu Latgales vēlētājiem". 

"Apliecinu jums, Latvijas sabiedrībai un saviem vēlētājiem, ka publiski izskanējušie apgalvojumi par manu saikni ar manipulācijām ir nepamatoti. Jebkādus mēģinājumus ietekmēt vai manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem demokrātiskā un tiesiskā valstī uzskatu par nepieņemamiem un nosodāmiem. Uzskatu, ka esmu kļuvis par politisko konkurentu nomelnojošas kampaņas upuri," paziņojumā partijas valdei norāda Zaķis. 

Viņš arī uzsvēris, ka ir gatavs aizstāvēt savu godu un cieņu un, aktīvi darbojoties, palīdzēt tiesībsargājošām iestādēm atklāt iespējamās nelikumības. "Divpadsmit gadu garumā esmu bijis aktīvs politiķis, partija man ir uzticējusi grūtus un ne vienmēr populārus uzdevumus. Uzskatu, ka esmu pierādījis savu veiktspēju, gan vadot frakciju mazākuma valdības laikā, gan pārvarot krīzi valstī, gan novēršot iespējamos sarežģījumus eiro ieviešanas procesā. Atzīstu – esmu arī savā darbībā kļūdījies, bet vainu atzinis un sabiedrībai atvainojies," pauž deputāts.

Vienlaikus politiķis uzsver, ka publiski izskanējusī informācija var negatīvi ietekmēt Vienotība reputāciju un sabiedrības uzticību partijai, taču aicina izvērtēt visas "pret viņu vērstās kampaņas dalībnieku darbības". Tādēļ līdz brīdim, kamēr apstākļi tiks noskaidroti un jebkuras aizdomas par pārkāpumiem vēlēšanu procesā noņemtas, Zaķis nolēmis savu darbību Vienotībā apturēt.

Jau vēstīts, ka pēc izskanējušajām ziņām par Zaķa iespējamo saistību ar balsu pirkšanu Latgales vēlēšanu apgabalā, no kura viņš kandidēja, deputāts atkāpās no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata, savu pienākumu pildīšanu nododot vietniekiem Lolitai Čigānei un Edvardam Smiltēnam.

Vēstīts arī, ka, pamatojoties uz Viļānu novada domes deputāta un Vienotības vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesniegumu par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu Dzintara Zaķa labā, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu.

Iepriekš intervijā Dienai Zaķis balsu pirkšanas skandālu dēvēja par Saskaņas atriebību.


Papildināts ar 2.rindkopu un fona informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas