Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināts (15:50) Melbārde - NA oficiālais kultūras ministra kandidāts

Nacionālās apvienības (NA) valde pirmdien piekritusi Daces Melbārdes kandidatūras izvirzīšanai kultūras ministres amatam un aicinās viņu uz pārrunām kopā ar kultūras jomā strādājošajiem, portālam Diena.lv pastāstīja NA pārstāve Inese Laizāne.

Deputāte norādīja, ka sarunas ar Melbārdi un tālākais process viņas izvirzīšanā notiks "secīgi un solīti pa solītim", lai jau drīzumā pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori varētu apstiprināt un viņa varētu sākt strādāt jaunajā amatā. NA Saeimas frakcijā plānots izrunāties gan ar viņu, gan Kultūras alianses pārstāvjiem un citiem vadošiem kultūras jomā strādājošajiem.

"Mums ir svarīgi apzināt iepriekšējās ministres sākto darbu pēctecību un to, kas darāms citādi," portālam Diena.lv sacīja Laizāne.

Pati Melbārde savos komentāros par izvirzīšanu ministres amatam pagaidām ir visai lakoniska, bet uzsver gatavību šajā amatā strādāt ilglaicīgi. Rakstiski izplatītā komentārā viņa norādījusi, ka "pašreizējo situāciju var raksturot kā normālu sarunu procesu, kurā abas puses saskaņo savu redzējumu un vērtības".

"Ņemot vērā, ka Nacionālā apvienība ir definējusi kultūru kā savas darbības ilgtermiņa prioritāti, tad saruna rit par iespēju sadarboties ilgākā laika periodā. Šonedēļ ir plānotas vairākas izšķirošas tikšanās un domu apmaiņas – ar partijas valdi un frakciju, kā arī ļoti svarīgs ir sociālo partneru – Kultūras alianses, viedoklis," paudusi Melbārde un piebildusi, ka no šīm sarunām izrietēs viņas turpmākā rīcība. 

Uz jautājumu, vai NA uztur kultūras ministres oficiālu nominēšanu līdz brīdim, kad Saeimā galīgajā lasījumā tiks pieņemts nākamā gada budžets un Imigrācijas likuma grozījumi, deputāte uzsvēra, ka ir spēkā pagājušajā nedēļā ar koalīcijas partneriem panāktā vienošanās, kas paredz budžeta projektā iekļauto pasākumu, kā arī ar budžetu tieši nesaistīto termiņuzturēšanās atļauju mazināšanas pieņemšanu.

Jau vēstīts, ka NA kultūras ministra amatam plāno virzīt pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi. NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apstiprināja, ka Melbārde ir uzrunāta kultūras ministres amatam un viņa tam piekritusi. Dzintars arī norādīja, ka kultūras ministra amatam tika uzrunāti vairāki kandidāti.

papildināts ar Melbārdes komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas