Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (16:51) - Grigules dēļ izput eiroskeptiķu grupa Eiropas Parlamentā

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Iveta Grigule izstājusies no politiskās grupas Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa (EFD) jeb tā saucamajiem eiroskeptiķiem, līdz ar to izjaucot šīs grupas eksistenci, vēsta BBC.

Šajā politiskajā grupā jādarbojas septiņu valstu pārstāvjiem. Kādam no viņiem izstājoties, politiskās grupas darbs ir apturēts, ziņo BBC.

Grigule, komentējot savu lēmumu izstāties no grupas, aģentūrai LETA raksturoja kā ne pārāk vieglu.

"Es pametu savu grupu, jo es uz EP nācu strādāt Latvijai un Latvijas iedzīvotājiem. Lai arī manis līdz šim pārstāvētā grupa tika neviennozīmīgi vērtēta, tai tika dota iespēja. Mazā grupā vienmēr ir sniegta iespēja izpausties, kā arī izdarīt lielākas lietas, nekā tas varētu būt lielākā grupā. Tas arī bija iemesls, kādēļ par savu grupu tolaik izvēlējos tieši EFDD," skaidroja Grigule, norādot, ka šis EP sastāvs ir citādāks, nekā iepriekšējais.

"Šī EP konsekventi spiež ārā un ignorē šīs grupas priekšlikumus, ieteikumus, ierosinājumus. Tas viss notiek tikai angļu dēļ," atzina deputāte, skaidrojot, ka līdzšinējais grupas prezidents Farāžs no sava viedokļa rīkojies pareizi.

"Viņš rīkojās, vadoties pēc Lielbritānijas iekšpolitikas viedokļa. Šī viņam bija platforma, kurā izpausties. No šāda viedokļa raugoties, viņš rīkojās pareizi, bet mums visiem pārējiem, kas vēlas strādāt, kas vēlas tikt iesaistīti un iesaistīties, ar viņu kopā būt ir ceļš uz nekurieni," akcentēja Grigule.

"Jā, to es esmu sapratusi trīs mēnešus vēlāk, nekā vajadzēja, bet jebkurā gadījumā, ja sunim asti griež, tad griež kārtīgi, nevis pa mazam gabaliņam," sacīja Grigule, piebilstot, ka viņai jau šodien bijusi tikšanās ar EP prezidentu Martinu Šulcu, lai izrunātu radušos situāciju.

Pašlaik viņa darbošoties kā neatkarīgā deputāte, nepievienojoties nevienai citai politiskajai grupai. 

Tikmēr arī kļuvis zināms, ka Grigule ceturtdien ievēlēta par EP Vidusāzijas delegācijas vadītāju, savukārt Tatjana Ždanoka - par delegācijas vadītājas vietnieci, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Grigule, kura izstājusies no līdz šim pārstāvētās grupas Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa (EFDD), ievēlēta par vadītāju EP delegācijā. kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, savukārt par delegācijas vadītājas vietnieci ievēlēta EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Grigule savu pievienošanos EFDD grupai iepriekš skaidrojusi ar to, ka tas bija visoptimālākais risinājums, ņemot vērā arī Zaļo un zemnieku savienības konservatīvās vērtības un atbalstu Eiropai.

Grigule oficiāli pievienoties grupai piekritusi 18.jūnijā.

Brīvības un demokrātijas Eiropa labējā spārna eiroskeptiskā grupa tika izveidota pēc 2009. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Tā ir nacionālistiski noskaņota, vērsusies arī pret tā dēvēto balto imigrāciju, piemēram, viesstrādniekiem no Austrumeiropas Lielbritānijā.

Pievienotas 9. un 10.rindopa par Grigules un Tatjanas Ždanokas darbošanos EP Vidusāzijas delegācijas vadībā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas