Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināts (19:16) - Zaļā partija gatava vadīt Aizsardzības ministriju; amatam deleģē Vējoni

Latvijas Zaļā partija (LZP) paudusi gatavību piekrist Vienotības piedāvājumam uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību. LZP Aizsardzības ministra postenim deleģē Raimondu Vējoni, vēsta Latvijas Televīzija. Lai arī Vējonim līdz šim nav bijusi pieredze valsts aizsardzības jomā, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka viņam ar iejušanos jaunajā postenī problēmu nebūšot.

"Cilvēki, kuri jau ilgstoši strādājuši Ministru kabinetā, apguvuši ļoti lielu pieredzi. Vējoņa kungam, ja viņš būs, absolūti nekāda iešūpošanās nebūs vajadzīga," LTV pauda Brigmanis.Piedāvātajam amatu sadalījumam topošajā valdībā piekritusi arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valde. Saskaņā ar šo sadalījumu ZZS pienākas trīs ministru portfeļi - aizsardzības, ko saņems Raimonds Vējonis, zemkopības, kas atvēlēts Jānim Dūklavam un labklājības ministra amats Uldim Augulim, vēsta TV3 ziņas.Jau vēstīts, ka pirmdienas, 13.janvāra, vakarā pēc Vienotības valdes sēdes partija nākusi klajā ar jaunu piedāvājumu – tā ir gatava atteikties no aizsardzības ministra portfeļa, to piedāvājot Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), apmaiņā pret izglītības ministra portfeli. Līdz ar to amatu nāksies zaudēt vienam no valdības populārākajiem ministriem Artim Pabrikam.ZZS atbildi Vienotības piedāvājumam solīja sniegt otrdienas laikā. Tikmēr Vienotība finanšu ministra amatam jaunajā valdībā virzīs pašreizējo ministru Andri Vilku, aģentūrai LETA apliecināja Ministru prezidenta amatam izvirzītā kandidāte Laimdota Straujuma.Šāds lēmums pieņemts Vienotības vadības, Straujumas un Vilka šovakar notikušas tikšanās laikā.Arī Vilks apstiprināja, ka piekritis Straujumas piedāvājumam ieņemt finanšu ministra amatu viņas veidotajā valdībā.(pievienota 2.-4.;7.-9.rindkopa; papildināta 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas