Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Aicina negaidīt līdz trešdienai ar Gruzijas situācijas novērtējumu

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Eglītis (TP) uzskata, ka Latvijai nevajag gaidīt līdz trešdienai, lai sasauktu ārkārtas sēdi par notikumiem Gruzijā. Viņš teica, ka no masu medijos izskanējušās informācijas varot spriest — situācija Gruzijā ir nopietna.

Viņaprāt, Saeimas komisijas sēde būtu jāsasauc jau pirmdien. Tiesa, viņš atzina, ka par to nav runājis ar komisijas priekšsēdi Andri Bērziņu. «Manuprāt, ir jāreaģē ātrāk,» teica J.Eglītis.

Jau rakstīts, ka, izvērtējot situāciju un pēdējo dienu militārā konflikta eskalāciju Gruzijas reģionā Dienvidosetijā, Tautas partijas (TP) frakcija izteikusi aicinājumu steidzami sasaukt Saeimas Ārlietu komisijas ārkārtas sēdi, kā arī pieņemt Saeimas deklarāciju par atbalstu Gruzijai. Komisijas vadītājs Andris Bērziņš savukārt informēja, ka Ārlietu komisija trešdien ārkārtas sēdē spriedīs par situāciju Gruzijā.

«Dienai» Andris Bērziņš teica, ka Latvija atbalsta Gruziju, jo tas ir mūsu stratēģiskais partneris, bet viņa «rīcībā šobrīd ir pārāk maz informācijas».

A.Bērziņš norādīja, ka vajag vienotu Eiropas ārpolitiku un nostāju šajā jautājumu, par ko, cik zināms, pirmdien varētu spriest Eiropas ārlietu ministri, kas sanāks kopā. Ja Latvija pasteigsies pirms tam, viņaprāt, tas šos procesus neietekmēs.

Arī Polija sestdien aicināja rīkot Eiropas Savienības (ES) ārkārtas samitu, lai apspriestu situāciju Gruzijā. "Es lūdzu ES prezidējošo valsti Franciju steidzami rīkot Eiropas Padomes tikšanos valdību vadītāju līmenī," aģentūra PAP citēja Polijas ārlietu ministra Radoslava Sikorska teikto. Francijas ārlietu ministrs Bernārs Kušnērs saņēmis lūgumu, teica Sikorskis, piebilzdams, ka samits, visticamāk tiks rīkots.

Gruzijas prezidents sestdien valstī izsludināja kara stāvokli.

Tikmēr aģentūras LETA/REUTERS ziņo, ka Krievijas lidmašīnas sākušas bombardēt Gruzijas kontrolēto Kodori ielejas daļu, kas dziļi ietiecas Abhāzijas provinces teritorijā.

«Šodien (..) Krievijas lidmašīnas bombardēja divus ciematus aizas augšgalā,» sacījis trimdā esošās Abhāzijas valdības pārstāvis Rauls Kirija. Viņš nevarēja pateikt, vai ir kādi postījumi un cietušie.

Savukārt abhāzu separātisti, kas sen pieprasa Gruzijas spēku aiziešanu no Kodori ielejas, aģentūrai «Interfax» paziņojuši, ka bombardēšanu veic viņu lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAR NOTIKUMIEM GRUZIJĀ

Latvija pauž nosodījumu Krievijas ofensīvai Gruzijā.

Jakobidze: Vai kaut ko tādu var pieļaut XXI gadsimtā?

"Dienas" korespondenta ziņojums no Gori.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas