Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts ar valdības deklarāciju (18:04) - Straujumas topošā valdība saņem Valsts prezidenta akceptu

Ministru prezidenta amata kandidātes Laimdotas Straujumas (Vienotība) izveidotais valdības sastāvs saņēmis Valsts prezidenta Andra Bērziņa akceptu.

Straujuma otrdien pēc tikšanās Melngalvju namā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja, ka prezidents uzskata Straujumas izveidoto kabinetu par rīcībspējīgu. Trešdien plkst.9 tiks parakstīts jaunās koalīcijas līgums, bet plkst.10 sāksies Saeimas sēde, kurā Straujumas valdība varētu saņemt deputātu vairākuma atbalstu. 

Straujumas valdības deklarācija lasāma ŠEIT.

Straujuma uzsvēra, ka ar prezidentu nav runājusi par konktrētiem ministru amata kandidātiem. Tāpat Bērziņam neesot bijuši iebildumi par topošās valdības deklarāciju. "Mēs nerunājām konkrēti par katru cilvēku, bet prezidents uzskata, ka valdība ir darbotiesspējīga," teica Straujuma.

Prezidenta preses dienestā portālu Diena.lv informēja, ka prezidents atzinīgi novērtēja Straujumas un topošās koalīcijas pārstāvju paveikto jaunas valdības tapšanas procesā, kā arī uzsvēra, ka salīdzinoši īsajā laika periodā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām no valdības sagaida konstruktīvu, uz rezultātu vērstu darbu, maksimāli ierobežojot priekšvēlēšanu retoriku un koncentrējoties uz pragmatisku darbu valsts interešu vārdā.

"Es savu iepriekš pausto vērtējumu neesmu mainījis. Šī ir saprātīga kompromisa valdība. Topošajā valdībā ir cilvēki, kuri var sākt darbu uzreiz, jau no pirmās dienas, nepatērējot laiku, lai iepazītos ar lietām. Jebkuram jaunam cilvēkam, kas ienāk šajā sarežģītajā sistēmā,  ir jāpaiet vismaz sešiem mēnešiem, līdz saprot kā darīt labāk. Tas ir pilnīgi loģiski, tas nav pārmetums. Šis kabinets varēs padarīt tos darbus, kas ir iesākti," vērtējot jaunās valdības sastāvu un deklarāciju, sarunā ar premjera amata kandidāti uzsvēra Valsts prezidents.

Premjerministra amata kandidāte vēltreiz uzsvēra, ka lēmumus kā Ministru prezidente pieņems pati, taču tas tiks darīts saskaņojot intereses koalīcijā. "Es nedomāju, ka kāds ļoti nopietni grozīs manu galvu." Turklāt viņas biroju vadīs cilvēks, kas ir bijis ārpus Latvijas un politikas pēdējos gadus - līdzšinējais Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas ģenerāldirektors Ringolds Arnītis. Arī pārējie biroja darbinieki būšot ārpus politikas stāvoši cilvēki. "Tie nav uzvārdi, kurus parasti loka prese," bilda Straujuma. Darbu ar kultūras jautājumiem premjera komandā turpinās ārštata padomnieks Ints Dālderis.

Pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas