Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināts - "Darba intervija" piejūras kāpās beidzas ar izvarošanu

Aizdomās par vairākām izvarošanām 17.septembrī Jūrmalā aizturēts 1969.gadā dzimis vīrietis, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Vīrietis tiek turēts aizdomās par vairākiem izvarošanas gadījumiem, no kuriem senākais noticis 2006.gadā. T.Sadovskis informē, ka par izvarošanām aizdomās turētais ir jūrmalnieks, "īsts ģimenes cilvēks, kas vairāk kā desmit gadus ir precējies, viņam ir bērni, nodarbojas ar mazo uzņēmējdarbību."

Dzimumtieksmi vardarbīgā ceļā vīrietis, iespējams, apmierinājis, sākot no 2006.gada. Kopš tā laika Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī konstatēti vairāki izvarošanas gadījumi. Varmāka savus upurus izvēlējies internetā, uzdodoties par darba devēju – vīrietis kādā no interneta portāliem uzmeklēja sievietes, kuras meklē darbu, un piedāvāja viņām strādāt Jūrmalā. Vairākumā gadījumu vīrietis uzdevies par kādu viesnīcas darbinieku un piedāvājis administratores vai bārmenes vakanci. No varmākas noziedzīgajām darbībām cieta tās sievietes, kuras uz darba interviju piekrita ierasties kāpās pie Lielupes.

Kopā Jūrmalas kriminālpolicijā sākti pieci kriminālprocesi, kuros varmāka darbojies pēc šāda scenārija. Pirmais kriminālprocess sākts 2006. gadā, tad divi 2009. gadā un vēl divi šogad – 20.aprīlī un 15.septembrī. Pēc šiem gadījumiem Jūrmalas kriminālpolicijas darbinieki veikuši plašu meklēšanu un 17.septembrī sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.biroja darbiniekiem aizturēja kādu 1969.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk par šāda rakstura noziegumiem nav nonācis policijas redzeslokā.

Tiesa 21.septembrī aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Policijā ir aizdomas, ka vīrietis varētu būt saistīts vēl ar citiem izvarošanas gadījumiem, kuros cietušās sievietes nav vērsušās policijā. Tādēļ Rīgas reģiona policijas darbinieki aicina atsaukties cilvēkus, kuri ir cietuši no attēlos redzamā vīrieša noziedzīgajām darbībām, pa tālruni 67075158, 67075111 vai 112.

(Papildināta otrā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas