Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Vecākie un jaunākie Dziesmu svētku dalībnieki

Vecākajam XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku dalībniekam Krimuldas vīru kora «Vecie draugi» dalībniekam Jānim Ulmem ir 88 gadi, bet jaunākajiem — tautas deju ansambļa «Dzintariņš» dalībniecei Paulai Kellijai un tautas deju ansambļa «Bitīte» bērnu grupas dalībniekiem Karlīnai Šēnknehtei un Eduardam Mazmačam — tikai astoņi gadi, atsaucoties uz svētku preses sekretāri Aivu Rozenbergu, vēsta LETA.

Savukārt "Dienas"lasītāja Vita Karnīte atsūtījusi repliku, ka jaunākie dalībnieki esot sešgadīgais Gustavs un septiņgadīgā Gunda.

Lūk, ko raksta mūsu lasītāja: "Svētku dalībniecei, deju kolektīva «Skabardzēni» dejotājai Gundai Karnītei ir 7 gadi, un šie svētki viņai ir Notikums, kuram gatavojās ar lielu prieku un sajūsmu. Gunda dejo «Skabardzēnos» kopš 4 gadu vecuma. Dalībniekam, arī «Skabardzēnu» dejotājam Gustavam Žeberam ir 6 gadi, un viņš ir tik žiperīgs puika, ka nebija divu domu par to, ka arī viņam šie būs pirmie Dziesmu un deju svētki kopā ar nedaudz vecākiem draugiem."

Dziesmu svētkos piedalās arī 87 gadus vecie dalībnieki Lūcija Liepiņa un Rolands Redovičs, 84 gadus vecie Dace Dreimane, Anna Cēberga un Zigmunds Vāvere, 83 gadus vecais Edgars Šķenders un vairāki citi cienījamu vecumu sasnieguši seniori.

XXIV Vispārējos latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkos piedalās kopumā 38 233 dalībnieki, to skaitā ir 18 464 koristi, 13 317 dejotāji un 6452 pārējie mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas