Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Zatlers: Krievijas miera misija beigusies ar neveiksmi

Valsts prezidents Valdis Zatlers, atrodoties olimpisko spēļu galvaspilsētā Pekinā, sestdien sniedza īsu paziņojumu par situāciju Gruzijā.

Ir divi fakti, kas ir pilnīgi viennozīmīgi. Pirmais: starp Krieviju un Gruziju šobrīd ir karš. Otrais: Krievija nav spējusi izpildīt savu miera uzturētājas misiju. Tā ir beigusies ar neveiksmi. Tā vietā, lai uzturētu mieru, mums šobrīd ir karš. Karo liela valsts ar mazu, un tam var būt ļoti nopietnas sekas gan reģionā, gan visā pasaulē, teica Valsts prezidents.

Uz «Dienas» teikto, ka Pekinā atrodas daudzu valstu vadītāji, kas savstarpēji tiekas, un jautājumu, vai prezidentam ir kāda informācija par sarunām, kurās varētu būt skarta Gruzijas tēma, V.Zatlers atbildēja: «Olimpiskajās spēlēs cenšas politiku neiejaukt. Oficiālajās pieņemšanās par to netiek runāts. Bet katrā ziņā aizkadrā valstu līderi noteikti par to runā. Arī Putins ar Bušu. Rezultāts pagaidām diemžēl nav tāds, par kādu varētu priecāties, jo karadarbība turpinās.»

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās ļoti saasinājusies situācija Gruzijā un tās seperātiskajā reģionā Dienvidosetijā, tādēļ šīs valsts prezodents Mihails Saakašvilli nolēmis izsludināt kara stāvokli. Dienvidosetijā, kuras lielāko daļu savā kontrolē piektdien dienas pirmajā pusē pārņēma Gruzijas karaspēks, piektdien dienas otrajā pusē no Krievijā ietilpstošās Ziemeļosetijas tika ievesti aptuveni 150 Krievijas tanki un cita bruņutehnika, kas Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali iesaitījušies karadarbībā pret Gruzijas spēkiem.

Dienvidosetijas valdības pārstāve Irina Gaglojeva sestdien paziņoja, ka karadarbībā Dienvidosetijā piektdien gājuši bojā aptuveni 1600 cilvēku. Krievijas kara lidmašīnas piektdien bombardēja vairākus militāros objektus Gruzijas teritorijā, nogalinot trīs cilvēkus. Abhāzija un Dienvidosetija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, taču tās nav atzinusi neviena pasaules valsts. Maskava atbalsta abu separātisko republiku valdības un ir piešķīrusi Krievijas pilsonību lielākajai daļai to iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ČETRU VALSTU PREZIDENTU PAZIŅOJUMS

Lasiet šeit!

PAR NOTIKUMIEM GRUZIJĀ

Gruzīni: mēs cīnīsimies. Medvedevs: Gruzijai jāizved karaspēks.


Sabombardētā Gori; Dienvidosetijā turpinās sīvas kaujas

Latvija pauž nosodījumu Krievijas ofensīvai Gruzijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas