Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Papildus samazinājumi paredz jaunas nodokļu izmaiņas un būtiskus izdevumu samazinājumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rufo
r
Latvijai piedraud, teikuši ka būs ekanomiskas sankcijas, blokāde, izolēs, tāds ir reālais drauds mums, ja nepildīsim viņu nosacījumus !!!!!!
izbijs valsts patriots
i
Baidos ka reāli neviens ieskaitot SVF unCo īsti nezina kas Latvijā notiks.Nevienu eksportu ja tas nav saistīts ar valdošajām partijām arī nerealizēs,vienkārši nokodīs.Nersdzu te pašlaik ne mazāko gaismas stariņu kas dotu cerības uz ekonomikas atdzīvināšanu. Visticamāk līdz kādam2020 gadam Latvija ir pazaudēta,jeb tāda iekonservēta valsts kura gaida savu uzplaukumu. Pasaulei pašai jāatkopjas pēc krīzes ,tāpēc te nekāda glābšanas plāna nebūs,vienīgi mūs spiedīs dzīvotpar savu nopelnīto naudu ,lai nepieļautu te vēl nez kādus brīnumus.
ciniķis
c
kāpēc nevar? Tāpēc, ka nevar? Kas tad gaida šo valsti, ja ne pilnīgākais krahs? Deflācijas politika ir vienkārša - atņemam visiem, lai "stabilizētu finanšu sektoru". Viss sarežģītais ir vienkāršs - šobrīd vienīgie valsts ieņēmumi ir ārvalstu finansējums ( mikroskopiskos eksporta apjomus var nemaz neskaitīt), investīcjas šobrīd plūst projām, nevis ienāk, kreditēšanas nav. Viss nav no kurienes te rasties naudai, tajā pat laikā tā plūst projām, viss, ko nopelna tā sauktie investori šeit latos, tiek pārvērsts eiro un pludināts uz savām mītnes zemēm, jo nevienam tos latus tur nevajag. Kredītņēmēji mēnesī atdod noteiktu summu kredītos, es nezinu kāda tā ir, bet pieļauju, ka pāris desmiti miljonu mēnesī būs. Arī kredītņēmēju atdotā nauda apgrozībā vairs nenonāk, tā paliek bankā ( bankas to nelaiž atpakaļ apgrozībā caur kreditēšanu). Tātad, apgrozībā izsīkst nauda, gan lati, gan eiro. Bet, ja apgrozībā izsīkst nauda, tad samazinās patēriņš, apgrozījums, peļņa, nodokļu ieņēmumi utt. uzņēmumi bankrotē, jo viņu precēm un pakalpojumiem vairs nav atbilstoša maksātspējīgā pieprasījuma. Valdība tikmēr izmisīgi realizē "glābšanas" politiku - ceļ nodokļus, samazina pensijas, algas, pabalstus un pakalpojumu klāstu un kvalitāti ar to pašu atņemot pēc iespējas vairāk sociāli neaizsargātākajām grupām. Kā jau teicu, pagaidām vienīgā nauda, kas ieplūst valstī, tie ir ārvalstu aizdevumi, bet arī tad, no pēdējiem 1,2 miljardiem tieši puse ir rezervēta banku problēmām, tātad apgrozībā caur samazinātām algām, pensijām un pabalstiem ieplūdīs mazāk par 600 miljoniem latu. Kas ir 600 miljoni eiro pret IKP?!!! Vai šie 600 miljoni kompensē to naudu, kas plūst projām? Nedomāju vis. Tas izskatās pēc cauras mucas, no kurienes ūdens tek projām straumēm, bet vienīgais, kas papildina ūdens rezerves ir smidzinošs lietutiņš, kas nozīmē, ka pēc noteikta laika šī muca ( valsts kase) būs tukša. Ja tu man nepiekrīti, tad izstāsti savu variantu - kāpēc tā nebūs. Tas ir, no kurienes Latvijai radīsies nauda ( piem. pēkšņi eksports palielināsies vismaz 100 reizes, atnāks jaunas bankas, kas atsāks patēriņa un hipo kreditēšanu 2004-2007.gada apjomos u.c.) galvenais, nosauc avotu - vienalga kādu, tie varbūt investori, kur paskatoties, kā valdība izrēķinājās ar saviem iedzīvotājiem pēkšņi sapratīs - nu tik te ir vērts ieguldīties, jo viss ir stabili, nu tik te varēs pelnīt un atpelnīt savas investīcijas ( interesanti uz kādiem tādiem maksātspejīgiem patērētājiem?!!). Nu, kaut vai kā Balsta Zariņš kaut ko par arābiem pastāsti, kam intersē purčika panelenes pa 1600 eur.kvm:)))
izbijs valsts patriots
i
Ceru ,ka tagad cilvēkiem varbūt atvērsies acis par stāvokļa nopietnību. Nevaru slavēt šo valdību ,jo viņai jāizstrēbj visas savārītās ziepes.Varbūt beidzot pacelsies un realizēsies Progresīvais ienākuma nodoklis.Šeit gan jāpiebilst ,ka algas līdz 1000-1200ls nekādam progresīvajam nodoklim nepakļaujas utt. Jeb atkal mūsu cietpaurība ņems virsroku.
dzeris - ciņiķis
d
IKP tagad, rupji rēķinot, ir ap 10 miļjardiem latu, līdz 1 miļjardam tas nokrist nevar, tas būtu valsts pilnīgākais krahs, tad nekāds valsts aparāts arī nebūtu vajadzīgs.
Joker
J
Bet turpinas maksat milzu procentus K&K no valstij izkraptas naudas, turpinas celt Gaismas Pili, lai TP pietuvinatie var turpinat labi pelnit uz nodoklu maksataju rekina
ciniķis
c
tā, es saskaitīju visus samazinājumus un "ieguvumus", man sanāca kopā 121,8 miljoni latu. Cik tur vajadzēja samazināt? Par 175 miljoniem? Tātad trūkst 53, 2 miljonu. Kur ņems tos? No bērnu pabalstiem un pensijām? Nekaunība ir vienkārši apbrīnojama, šie laikam domā, ka 25 metru "īpašās zonas" statuss ap saeimu noturēs viņu glēvuļīgo varu. Nu, nu.
Nātre
N
Jūs tā, mēs jums figu!!!!!!!!!Lūgums komentētājiem: neinformējiet, kur jūs iepērkaties! No mūsu informācijas rodas jauni nodokļi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ciniķis
c
A, ja IKP nokrīt līdz 1 miljardam latu, tad cik būs 3% no IKP? Un tas uz visu pārvaldi, t.sk. tiesībsargājošām iestādēm.
zvirbulēns
z
JL - visas grūtības noreducējies uz nabagiem, kā nav kauna, i nesaprotu!
un
u
NĪ nodoklis bagātiem kur?
nnn2
n
un tu domā,ka viņi neatstās kādu robu likumā,lai varētu saņemt prēmijas un citus bonusus.....
te ir
t
Luuk tas, kas Tevi ineteresee :) - "bet, ieviešot vienoto atalgojuma sistēmu, izdevumus plānots samazināt par 44,3 miljoniem latu."
mja
m
vienu gan teikšu, centīšos VISU pirkt vai nu melnajā tirgū vai ārpus LV
traki
t
Nu vienreiz iet pāri mēram-pat tos štrunta bērnu pabalstus,situācijā,kad bērnu jau tāpat nav...Sāk likties,ka stulbums jau izbeidzies,nu sākas tikai noziegums pret savu tautu.Genocīds tīrā veidā,nevieni krievi šitādu rezultātu nevarēja izplānot.Galvenais-lai tikai biezais gals paliktu pie varas un ienākumiem.Kā Afrikā-vai nu esi bagāts,vai tevis nav nemaz(to bagāto realitātē).Paldies,mana valsts,es tevi mīlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas