Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Par 30 % pieaugusi Latvijas iedzīvotāju interese par darbu Vācijā

Latvijas iedzīvotāju interese par darba iespējām, dzīves un darba apstākļiem Vācijā šā gada sākumā pieaugusi par 30% salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pirms gada, intervijā pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

Arī Vācijā ir interese par mūsu darbaspēku. "Vācieši ir izrādījuši interesi par sezonas darbiniekiem, jo, kā zināms, tiem Latvijas pilsoņiem, kas strādā sezonas darbus Vācijā, jau no šā gada 1.janvāra darba atļaujas vairs nav nepieciešamas," viņa teica.

Pēc Paševicas sacītā, šā gada janvārī NVA mājaslapas Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) sadaļā tika publicētas sezonas darba vakances Vācijas lauksaimniecībā - sparģeļu griešanai, zemeņu novākšanai. Atlasē piedalījās 109 darba meklētāji, vācieši atlasīja 38 darbiniekus, kuri aprīlī dosies uz Vāciju. Pretendentiem tika prasītas vismaz minimālas vācu vai angļu valodas zināšanas, laba fiziskā forma un veselības stāvoklis, bija vēlama arī pieredze lauku darbos.

Arī pašlaik ir iespēja, aizpildot pieteikuma anketu, pieteikties sezonas darbiem lauksaimniecībā vai izmitināšanas un ēdināšanas iestādēs Vācijā.

NVA direktore atzina, ka Vācijā lielāks pieprasījums ir pēc vienkāršā darbaspēka, taču saskaņā ar šīs valsts nodarbinātības aģentūras datiem 2010.gada nogalē speciālistu trūkums šajā valstī bija vērojams arī tādās profesijās kā ārsti, medmāsas, viesmīļi, pavāri, inženiermehāniķi un inženierelektriķi, kvalificēti metālstrādnieki.

Jau vēstīts, ka no šā gada 1.maija Latvijas pilsoņiem, lai strādātu Vācijā, darba atļauja vairs nebūs nepieciešama. Tiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlas strādāt sezonas darbus Vācijā, darba atļaujas nav nepieciešamas jau no šā gada 1.janvāra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas