Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par "brāļiem Laiviniekiem" dēvētie kandavnieki atkal muzicē Vecrīgā

Tā dēvētie brāļi Laivinieki jeb Zigmārs un Edmunds Frīdenbergi šonedēļ atkal redzami muzicējam Vaļņu un Kaļķu ielu krustojumā, novērojusi Latvijas avīze. Abi atsēdējuši cietumsodu par dzimumnoziegumiem, bet tagad iesnieguši sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

''Esmu brīvībā nu jau nedēļu. Jaunākais brālis Edmunds, kuram tiesa piesprieda lielāku cietumsodu, bija atbrīvots pirms termiņa, un viņam jāatzīmējas probācijas dienestā,'' laikrakstam stāstīja Zigmārs.

Brāļi domājot emigrēt uz Vāciju. ''Ielu mūzika ir dzīvesveids, un Vācijā par to maksā desmitreiz vairāk. Mēs domājam doties turp, tomēr to nedarīsim pirms mūsu sūdzība Strasbūras cilvēktiesību tiesā nebūs izskatīta,'' klāsta Zigmārs. Abi iesnieguši Eiropas cilvēktiesību tiesā sūdzību pret Latvijas valsti par iztiesāšanu, kas nav notikusi ''saprātīgos termiņos'' – no aizturēšanas līdz brīdim, kad spriedums stājās likumīgā spēkā, pagāja 3 gadi un 2 mēneši.

Abi brāļi tika notiesāti par kādas garīgi slimas meitenes izvarošanu "personu grupā", turklāt brāļi vēl to filmējuši – Zigmāram tika piespriesti 9 gadi cietumsoda, bet Edmundam, kā tobrīd vēl nepilngadīgam – 5 gadi, atgādina Latvijas avīze. Savukārt otra no cietušajām bijusi 11 gadus veca meitene, pret kuru dzimumnoziegumi izdarīti vardarbīgā veidā. Brāļi vairākas dienas viņu turējuši dzīvoklī, kur meitenei demonstrējuši pornofilmas un dažādā veidā apmierinājuši savas dzimumtieksmi.

No Kandavas puses iebraukušie Z. un E.Frīdenbergi Rīgas ielās muzicē kopš barikāžu laikiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas