Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Par daudz noslēpumainības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vēlētājs
v
Tāpēc jau šie neko nevar paskaidrot, ka tur butībā nav reāla pamata, bet mākslīgi radīta putra, lai šādi nodrošinātu algas valsts pārvaldes darbiniekiem. Pēc viņu skaidrojuma iznāk ka HESi saražo dārgāko enerģiju Pasaulē un tāpēc ir jāceļ cenas. Tāpat ir ar pārvades tīkliem. Gadiem tajos nav darīts nekas, bet peļņa pievākta un sadalīta. Bet valdība to visu akceptē, jo dabūja tos 40 milj. savā kasē. Pirms vēlēšanām dotie solījumi ir aizmirsti, nu valdības darba devējs ir viņu iespēja ātri saraust sev bagātību, ne vēlētājs. Un kā var būt pārkapti konkurences likumi, ja nu mums būs visdārgākā elektrība ES? Tā arī ir putras vārīšana, lai jauktu mums galvu.
Ministry of Truth
M
Aizmirsu pieminēt, ka Rīgas Ūdens varētu arī atsaukties uz globālajām saldūdens resursu pieejamības problēmām. Un pat teikt, ka Sahārā ar to ir pavisam problemātiski un tomēr tur dzīvo tuksnešu ciltis. Jādomā, viņi vannā vai dušā iet pavisam reti, ja vispār, - un tomēr viņi dzīvo. Ko tad mēs atpaliekam? Latvenergo komentāri par peldbaseinu šādā gaismā strauji iepalik nopakaļus. Ūdeni var taču uzsildīt arī tējkannā. Man tikai nav saprotams, kā tas viss iet kopā ar 21. gadsimta cilvēka dzīves līmeni ES dalībvalstī. Diktatora tik nospiestajiem baltkrieviem to nedrīkst stāstīt, ka mums ir jāsāk gatavot svecītes un dzīvot daļēji kraupjainiem. Šī vara nav domāta cilvēkiem.
Ministry of Truth
M
Sekojot neveiklajiem argumentiem par bagātnieka peldbaseinu, nākošais ir ūdens - cik baseinā tā neietek! Bagātais izmanto zemos ūdens tarifus sev par labu! Jāpaceļ cena, nosakot, ka norma ir pa kubam auksta un karstā ūdens mēnesī uz vienu mājsaimniecību!
Pie reizes
P
Latvenergo buutu jaapasaka, kaadus ieksheejos ieataupiijumus taa ir veikusi, jo cik es zinu algas tur nav mazinaatas, veseliibas polises ir saglabaatas, dienesta transportliidzeklji darbiniekiem ir atstaati (ne visos gadiijumos darbs saistiits ar paarvietoshanos), daargas maaciibas veisniicaas un viesu namos saglabaatas.
ekharts
e
Zander,tu pasaki,kā tas var būt,ka tērējot vairāk(resp.pērkot preci vairumā)ir arī vairāk jāmaksā?Šķiet,ka visā pasaulē ,cenu principi ir pilnīgi otrādi-mazāk tērē,dārgāk maksā.Kaut kāda Greizo spoguļu zeme!
Vija
V
Kaislības sabiedrībā mutuļo, domāju, tāpēc, ka tarifos ir ierēķināta liela peļņa, kas aiziet dividendēs.
Jūlis
J
Arī Latvijas valdībai vajadzētu attiecības ar Latvenergo noformēt kaut vai ar nodokli. Tad varētu sastādīt prognozējamāku budžetu. Tagad valdība vienkārši izvaro Latvenergo. Tiesa, valsts uzņēmumam jau nepienākas īstena finanšu patstāvība. Tarifu aprēķinus nevajag slēpt no sabiedrības. Tā ir gluži nevajadzīga sabiedrības tracināšana. Valdība ar atklātību varētu iegūt sabiedrības uzticību, kura ļoti drīz būs ļoti vajadzīga. Patreiz valdība gatavo ceļu uz konfrontāciju. Tā konfrontāciju arī dabūs.
Ministry of Truth
M
Pats pirmais komentārs ir tipisks piemērs, kā ierēdņi, valsts uzņēmuma pārstāvji vai paviršas amatpersonas informē sabiedrību. Latvenergo gadījumā - neizskaidro. Bet taisa reklāmu. Par mūsu naudu. Komentētāja gadījumā - uzraksta tekstu, kas neko nepaskaidro: kas ir stulbi, kur ir stulbi? Atbildes nav, ir tikai tukšs komentārs. Droši vien Latvenergo vai Ekonomikas ministrijas darbinieka komentārs.
Ministry of Truth
M
Neviens Latvenergo vietā nevar paskaidrot, kāpēc viņi uzskata, ka bagātnieka apsildāmajam peldbaseinam līdzīgs patēriņš sākas no sliekšņa 1200 kWh gadā. Ja taisnība ir tas, ka daudz kur citur Eiropā šis slieksnis ir divreiz vai pat trīsreiz augstāks, tad Latvenergo ir alkatīgu politikāņu instruments, ar kuru kampari mēģina risināt valsts budžeta problēmas, negribot veikt nekādas reformas, kas skartu uzblīdušo valsts aparātu.
elementāri
e
atcerieties tv raidiijumu , kad žurnaalists uzdeva jautaajumu ministriem , cik maajsaimnieciibas maksaa par el en kw??? tad tur vareeja paarsmieties izņemot Kamparu , to neviens nezinaaja .... viņi jau nemaz tur augšaa nezin cik un ko tas ļaudiim maksaa spiež tik pogas un lieta dariita , lai vairaak dividendees saņemtu
stulbums
s
Kaislīgās diskusijas ap Latvenergo jaunajiem tarifiem ir sekas absolūti stulbi noteiktam samazinātā tarifa kritērijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas