Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par Diena.lv pirmā gada galveno vērtību min "tautas balsi"

Lai pazīmētos citu priekšā. Lai izteiktos par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem. Lai reklamētu. Lai atriebtos pretiniekiem. Tik dažādus apsvērumus, kāpēc cilvēki kļūst par blogotājiem, nosauc portāla diena.lv blogotājs Andrejs Zviedris. Lai arī portāla pirmais gads, kas aprit šonedēļ, pierādījis, ka vairākums cilvēku lasa ziņas, tas tomēr padarīts par telpu, kur vienkopus sanākuši žurnālisti un viņu lasītāji. Tieši "tautas balss" ir kļuvusi par portāla galveno pievienoto vērtību, stāsta diena.lv galvenā redaktore Sanita Upleja.

Ilggadējais vēstnieks Valdis Krastiņš izvēlējies pievienoties diena.lv blogotāju pulkam, jo gribējis būt daļa no viedokļu daudzveidības, kas atspoguļojas portālā. Tas "dienišķi pieradina pie domas, ka par vienu un to pašu jautājumu var būt visdažādākie uzskati", norāda V.Krastiņš. Viņaprāt, "šāda doma latviešu vidusmēra lasītājam mēdz būt pagrūti saprotama", par ko liecinot interneta komentāru saturs. Lai vēl stiprinātu iespēju pašiem lietotājiem radīt savu saturu, portāls no šīs nedēļas ne tikai mainījis izskatu, bet arī ļauj ikvienam pieteikties par blogotāju un brīvi ievietot savus ierakstus bez diena.lv redakcijas akcepta, klāsta S.Upleja. Tāpat jebkuram portālā ir iespējams pievienot savas fotogrāfijas un video, kas dažkārt esot bijis īpaši noderīgi, jo ļāvis operatīvi ievietot materiālus no aktuāliem notikumiem un pat ilustrēt ziņas, kas rakstītas par notikumiem, kuros uz vietas nav redakcijas fotogrāfa. Nesens piemērs ir vilciena degšana Ventspilī, ko nofotografējis kāds lasītājs un atsūtījis portālam.

Daudzkārt publiskajā telpā diskutēts par interneta komentāru vidi, ko bieži agresīvā satura dēļ var dēvēt par publisku apspļaudīšanu.

S.Upleja nenoliedz, ka komentāri pārsvarā ir "emociju novadīšana". Arī portāla lietotāji piekrīt, ka lielākā komentāru masa ir kritiski vērtējama. "Mani pašu visvairāk uztrauc nerunāšana par lietu, jo galu galā nevienam taču nav liegts uzrakstīt pašam savu blogu," norāda aktīva portāla komentētāja Ieva. A.Zviedris gan vērš uzmanību, ka diena.lv auditorija "pamatā ir zinoša", tāpēc, "ja kāds blogotājs publicējas tikai savu merkantilo mērķu labad, tas tiek ātri atkosts".

Portāla lietotāji gan norāda, ka vēl ir vairākas nepilnības, pie kā būtu jāpiestrādā. Piemēram, Ieva iesaka apdomāt iespēju ieviest lietotāju reģistrāciju. S.Upleja nenoliedz, ka tāda iespēja sākotnēji apsvērta, jo tas varētu uzlabot komentāru kultūru, tomēr, tā kā Latvijā nav tādu tradīciju, portāls riskētu zaudēt auditoriju. Turklāt viņa citviet redzējusi, ka lasītājiem dotas iespējas atbildēt konkrētam komentāram.

A.Zviedris un V.Krastiņš arī rosina atvēlēt vietu portāla blogiem un komentāriem drukātajā Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas