Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par Dienvidu tilta celtniecību pārmaksāti 50 miljoni latu

Dienvidu tiltu varēja uzbūvēt divreiz lētāk un ieekonomēt 50 miljonus latu, izpētījuši  Rīgas Ekonomikas augstskolas studenti, raksta Latvijas Avīze (LA).Rīgas Ekonomikas augstskolas absolventi Andis Grandāns un Edgars Sproģis savā baklaura darbā salīdzinājuši Dienvidu tilta izmaksas ar 170 citu tiltu cenām 42 pasaules valstīs.

Studenti atklājuši, ka par Dienvidu tilta celtniecību pārmaksāti 50 miljoni latu. Kā minēts pētījumā, "par tādu naudu varētu uzbūvēt 5 bērnudārzus ar 235 vietām katrā", raksta LA.Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatēja, ka Rīgas pašvaldība tilta celtniecībā nesaimnieciski izlietojusi 27 miljonus latu.


"VK skatījās, kas ir celtniecības tāmēs, un vērtēja, cik tam reāli vajadzētu maksāt. Mēs tāmēm nemaz nevarējām piekļūt, bet salīdzinājām Dienvidu tilta un citu līdzīgu pasaules tiltu izmaksas, izmantojot tikai ārējos, nevis Latvijas mainīgos rādītājus," LA atzina studenti.


"Pēc faktiskajām izmaksām, Dienvidu tilts, protams, nav pats dārgākais," LA skaidro E. Sproģis: "Ir citi tilti pasaulē, kas ir lielāki un maksā vairāk. Taču mūsu atklājums ir, ka tas ir relatīvi krietni dārgāks par citiem."

Dienvidu tilta izmaksas par 50 miljoniem latu jeb gandrīz divas reizes pārsniedz vidējo rādītāju: "Tātad, ja tilts būtu būvēts kādā citā valstī, tas būtu izmaksājis gandrīz divas reizes lētāk," laikrakstam atzina studenti.

Jau ziņots, ka Rīgas domes un AS Dienvidu tilts par tilta būvniecību noslēgtā līguma summa ir 313,4 miljoni latu, ko veido 170,3 miljoni latu - projektēšanas un būvniecības izmaksas, kā arī 143,2 miljoni latu - maksājumi par finansējuma piesaisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas