Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par dubultslepkavību Zaļeniekos 18 gadu cietumā

Zemgales apgabaltiesa otrdien divu biedru nošaušanā apsūdzētājam bijušajam Jūras spēku karavīram nolēma piespriest 18 gadu cietumsodu un par labu bojāgājušo tuviniekiem piedzīt kopumā 200 tūkstošu latu morālo kompensāciju, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tiesa Vadimu Semaško atzina par vainīgu par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavoti divi vai vairāk cilvēki, un nolēma sodīt ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt par šaujamieroču zādzību nolemts piespriest brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Galīgais sods, daļēji saskaitot piespriestos sodus, ir brīvības atņemšana uz 18 gadiem un policijas kontrole uz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Tiesa nolēma no apsūdzētā par labu abu nošauto biedru tuviniekiem piedzīt kopumā 200 000 latu lielu morālo kompensāciju, kā arī par labu valstij cietušajiem izmaksātās valsts kompensācijas 7200 latu apmērā.

Tiesu debatēs prokurors gan lūdza apsūdzētajam Vadimam Semaško piespriest mūža ieslodzījumu, konfiscējot mantu, un policijas kontroli uz trim gadiem. Prokurors arī lūdza apmierināt pieteiktās gan materiālās, gan morālās kompensācijas.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī kādā sestdienas rītā Jelgavas pusē, Zaļenieku pagastā, apvidus automašīnā atrasti divu vīriešu līķi - 1979.gadā dzimušais Jūras spēku patruļkuģa "Zibens" bocmanis Vilnis Hofmanis un īsi pirms slepkavības rezervē atvaļinātais Gaisa spēku virsleitnants Krists Hiršsons. Abiem bija šautas brūces galvā.

Iespējamais slepkavības iemesls - parādu atgūšana. Toreiz armijas dienesta izmeklēšanā noskaidrots, ka militāristu nogalināšana ir saistīta ar viņu un dižmatroža Vadima Semaško savstarpējām privātām attiecībām ārpus dienesta - iespējamā konfliktsituācija saistīta ar dižmatroža azartspēļu atkarību un parādsaistībām, kuras bija radušās, aizņemoties naudu no abiem militāristiem.

Abi karavīri tika nogalināti ar "Zibenī" glabāto dienesta pistoli. Uz šā kuģa kopā ar vienu no upuriem dienēja nu jau apsūdzētais Semaško.

Pēc karavīru dubultslepkavības Jūras spēkos tika noteiktas vairākas pārbaudes. Uz izmeklēšanas laiku tika aizturēts kuģis "Zibens". Pēc pārbaudēm tika sodītas vairāk nekā desmit Jūras spēku amatpersonas, bet pieredzes apmaiņai un dienesta organizācijas atjaunošanai uz "Zibens" nu jau dien cits personāls.

Semaško par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas, draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem. Savukārt par ieroča zādzību var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz piecpadsmit gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas